შეწყვიტეთ ყოველდღე კოტლეტისა და კვერცხის მირთმევა, გამოსავალი მხოლოდ ცელულოზაა

2696

რა თქმა უნდა, არ არის მარტივი ყოველთვის მოამზადო საკვები, რომელიც მდიდარი იქნება სხვადასხვა ვიტამინებით. მაგრამ ის ფაქტი უფრო მაწუხებს, რომ ჩემს შვილებს ყველაფერის ჭამის უფლება მივეცი. ადამიანები არ ფიქრობენ ყოველდღიურ რაციონზე, მაგრამ როდესაც მათ ასაკი ემატებათ სურთ, რომ ჯანმრთელობა შეინარჩუნონ.

ჩემმა მეგობარმა მითხრა, რომ საბოლოოდ მისმა შვილიშვილებლა ბურღულეულის ჭამა დაიწყებს. ის მთავაზობს ჯანსაღ კერძებს, რომელიც აუცილებლად უნდა იყოს ჩვენი კვების რაციონში.

ცელულოზით გაჯერებული პროდუქტები

1. მარცვლეულის პური

ცელულოზა უფრო მეტად მოძველებული ტერნილია, თუმცა მას დღესაც იყენებენ. ის საკმაოდ სასარგებლოა საჭმლის მომნელებელი სისტემისთვის. მართალია ის არ შეიცავს ვიტამინებს, მაგრამ ადამიანის სხეულისთვის აუცილებელია. მას ფართო გამოყენება აქვს, თუმცა პირველ რიგში ის ჯანმრთელობისთვის საშიში დაავადებების პრევეციას ახდენს.

მე შევწყვიტე ჩვეულებრივი პურის მირთმევა. ახლა ყოველთვის ვყიდულობ მარცვლეულის პურს. ეს არის ცელულოზას ძლიერი წყარო და მისგან სენდვიჩებიც გემრიელი გამოდის.

2. სტაფილო

სტაფილოს აქვს ცელულოზას მაღალი შემცველობა. მიიღეთ დღეში მხოლოდ ერთი და ის თქვენს კუჭ-ნაწლავს და ლიმფურ სისტემას უფრო გააძლიერებს, ასევე მოახდენს დიაბედის პრევენციას. მოამზადეთ ლამაზი სენდვიჩები თქვენი შვილებისთვის.

3. ბანანი

ბანანები შეიცავს 100 გრ-ზე 2.6 გ ცელულოზას. ისინი ხელს უწყობენ კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ნორმალიზაციას, ხსნიან შეკრულობას. სასურველია მიირთვათ დილით. დიახ, ეს არის ნებისმიერი დესერტის ჯანსაღი შემცვლელი.

4. თხილეული

საკმარისი რაოდენობის ცელულოზა აუცილებელია თქვენი კვების რაციონში. მიირთვით კაკალი, რომელიც შეიცავს ბევრი ცელულოზას და თქვენ რამდენიმე გრამს დაიკლებთ მოკლე დროში. მიირთვით ნუში, თხილი, კაკალი, არაქისი, თხილი. ისინი ძალიან სასარგებლოა.

5. ვაშლი

ვაშლი მისი კანითვე უნდა მიირთვათ! ცელულოზა, რომელიც მის შემადგენლობაშია, ხელს უწყობს სისხლძარღვთა და ღვიძლის ქოლესტერინის გაწმენდას. ასევე ხდება ნაწლავის ფლორის ნორმალიზება.
მე ვიცი ადამიანები, რომლებსაც არ მოსწონთ უხეში კანი. განსაკუთრებით ბავშვებს. არსებობს გამოსავალი: შეგიძლიათ წვირლად დაჭრათ ბოსტნეული ან ხილი, რომლებსაც უხეში ხანი აქვს და ისე მიართვათ ბავშვებს.

6. ბოსტნეული

ნებისმიერი ბოსტნეული ძალიან სასარგებლოა ორგანიზმისთვის. ცელულოზას შემცველობა აქვს ტკბილ წიწაკას, ნიახურს, კომბოსტოს. სალათები ბოსტნეულის გარეშე თითქმის წარმოუდგენელია. ისინი შეიცავენ არა მხოლოდ ცელულოზას, არამედ უამრავ ვიტამინებს.

7. პარკოსანთა ოჯახი

ლობიო რეგულარულად უნდა გამოჩნდეს ჩვენს მაგიდაზე! მათში ცელულოზას დიდი მოცულობაა. ლობიო, ოსპი, ბარდა, ჩიკაპი. ისინი არ არიან მხოლოდ ცელულოზათი მდიდარი, არამედ სხვადასხვა დაავადებებს უწყობს ხელს. ფალაფელისგან უგემრიელესი კერძის მომზადებაც კი შეძლიათ: თხელი პურში მოათავსეთ მწვანილით და ფალაფელი სანელებლებით, დაუმატეთ ბოსტნეული.

8. ავოკადო

100 გრ ავოკადო შეიცავს 7 გ ცელულოზას. დელიკატური ავოკადო ცელულოზით მდიდარია. ავოკადო მოათავსეთ პურზე, დაუმატეთ კარაქი და მიირთვით. უმეგრიელესია.

9. გამხმარი ხილი

ცელულოზა ხელს უწყობს სხეულის თვითგამწმენდს, გამოდევნის სხვადასხვა მავნე ნივთიერებებს. ბევრ ცელულოზას შეიცავს ხილი:, გამხმარი გარგარი, ლეღვი, ქიშმიში. ეს ძალიან გემრიელი და სასარგებლოა. აუცილებლად მიეცით ბავშვებსაც.

10. მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული

მნიშვნელოვანია, რომ ოჯახის ყველა წევრმა მიირთვას მწვანე ფოთლოვანი ბოსტნეული! ის ხელს უწყობს სხეულის ყველა უჯრედის კიბო პრევენციას და აახალგაზრდავებს ორგანიზმს, ის აძლიერებს იმუნური სისტემას. დაუმატეთ ის თქვენს მიერ მომზადებუ სენდვიჩებს და მიირთვით გემრიელად.

ამ პროდუქტების რეგულარური მიღების შემდეგ, შეიძლება თქვენი ორგანიზმი არ შეივალოს ერთ დღეში ან ერთ კვირაში. მაგრამ როდესაც წელიწადში ერთხელ გამოკვლევას ჩაიტარებთ, შედეგით ნამდვილად გაოცებული დარჩებით. არ შეგეშინდეთ სიბერის. აუცილებლად მიირთვით ეს პროდუქტები და მეგობრებსაც გაუზიარეთ.