ხრიკი ღუმელით. როგორ მოვიშოროთ ხოჭოები მარცვლეულში

270

ნებისმიერ დიასახლისს სამზარეულოში მარცვლეულში მავნებლები შეიძლება გაუჩნდეს. ეს უსუფთაობაზე ან მოუვლელობაზე არ მიუთითებს. ხშირად მარცვლეულს უკვე ხოჭოს ლარვებით ვყიდულობთ. მხოლოდ სახლში მისვლისას და ბრინჯის ან წიწიბურას შეფუთვის გახსნისას უსიამოვნო პარაზიტებს ვამჩნევთ. თუ მსგავსი პრობლემა თქვენთვის ნაცნობია, Vivien გასწავლით, როგორ მოიშოროთ ხოჭო მარცვლეულში.

ეს ღირებული ინფორმაცია ზედმეტი აღარ იქნება. იმის მიუხედავად, რომ პატარა პარაზიტი სიცოცხლეს საფრთხეს არ უქმნის, ოჯახის ბიუჯეტი შეიძლება დააზარალოს და ჯანმრთელობა ოდნავ შეარყიოს. პროდუქტში მწერების ნარჩენებზე ალერგიული რეაქცია შეიძლება განვითარდეს.

საუკეთესო მეთოდები მარცვლეულიდან ხოჭოს მოსაშორებლად

როგორ არ დავუშვათ მავნებლის გაჩენა – მარცვლეულში დაუპატიჟებელი სტუმრის აღმოჩენის რისკი რომ შეამციროთ, რამდენიმე რეკომენდაცია დაიცავით.

  1. მხოლოდ დაფასოებული მარცვლეული შეიძინეთ. ასაწონი არ იყიდოთ.
  2. შეფუთვა მარცვლეულით შეძენამდე დაათვალიერეთ. შეამოწმეთ, საეჭვო მუქი ლაქები ხომ არაა.
  3. შეძენის შემდეგ მარცვლეული ღუმელში შეწვით. ასე პარაზიტების შესაძლო ლარვებს მოკლავთ.
  4. პროფილაქტიკის შემდეგ მარცვლეული პლასტმასის, მინის ან ლითონის ჰერმეტულ ჭურჭელში შეინახეთ.
  5. პერიოდულად სამზარეულოს კარადაში რევიზია ჩაატარეთ, ფხვიერ პროდუქტებს განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ.

მარცვლეულის „გამოცხობა“ – სანამ მარცვლეულს სპეციალურ კონტეინერში შეინახავთ, მავნებლების ლარვებისგან გაწმინდეთ. ამისთვის ლანგარი აიღეთ. მარცვლეული მასზე დაყარეთ და მთელ ზედაპირზე თანაბრად გაანაწილეთ. 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 10 წუთით აცხვეთ. შემდეგ მარცვლეული პირსახოცზე გადაიტანეთ და სრულ გაგრილებას დაელოდეთ. ამის შემდეგ მარცვლეული 2–3 საათით ჩაალბეთ. ამ დროში ყველა ხოჭო, რომელიც მოკვდა, ამოტივტივდება. პარაზიტები მოაშორეთ, ფხვიერი პროდუქტი შეაგროვეთ, გააშრეთ და ჰერმეტულ კონტეინერში შეინახეთ.

პროფილაქტიკა – ორი უნივერსალური საშუალება სახლში მავნებლების გაჩენისგან დაგიცავთ. ისინი აფრთხობენ მწერებს, რომელთაც თქვენს სამზარეულოში დანაყრება სურთ.

  • 1:1 თანაფარდობით სუფრის ძმარი და სუფთა წყალი აურიეთ. მიღებული ხსნარით სამზარეულოს ყველა თარო და უჯრა გაწმინდეთ.
  • ლიმონის ცედრა, მიხაკი და დაფნის ფოთოლი მარლაში გაახვიეთ. სამზარეულოს უჯრაში შეინახეთ.

შენახვამდე მარცვლეულის თერმული დამუშავება არ უგულებელყოთ. ასეთი მარტივი პროცედურით მოიშორებთ ხოჭოებს, რომლის გამოც მოგვიანებით ბევრი პროდუქტის გადაყრა მოგიწევდათ.