ქურაზე საჭმლის მომზადებას ყოველთვის ახლავს ერთი უსიამოვნო მომენტი. ეს ცხიმიანი ნადებია. ზედაპირიდან მისი მოშორება მარტივია, მაგრამ გისოსის გაწმენდა ნამდვილი ტანჯვაა. თუმცა მისი გაწმენდაც შესაძლებელია. Vivien გიამბობთ, როგორ გარეცხოთ გისოსი ძვირადღირებული საშუალებების გარეშე. ქურის საწმენდი ქიმიის ყიდვა ან ნიშადურის სპირტის გამოყენება აუცილებელი არაა. გისოსის გაწმენდის შემდეგ ბინის განიავება არ მოგიწევთ. ცხიმის ნადებს და ნამწვს ადვილად მოაშორებთ. ნიშადურის უსიამოვნო სუნი აღარ შეგაწუხებთ.
როგორ გავრეცხოთ ქურის გისოსი: საიმედო მეთოდი
- პირველ რიგში, ქურის გისოსი ცეცხლზე გამოწვით. ამის გაკეთება მარტივია. გაზი ჩართეთ და გისოსი ცეცხლზე გადაატარეთ. ნამწვის სუნი არ იქნება, ამიტომ ამაზე არ ინერვიულოთ. ამ ეტაპზე გამწოვის ჩართვას მაინც გირჩევთ.
- დიდ და მაღალ ვედროში მდუღარე წყალი ჩაასხით. გისოსი ვედროში უნდა ჩაეტიოს. 2 ს/კ სარეცხი ფხვნილი, რომელიც მათეთრებელს შეიცავს, წყალს დაუმატეთ. ხარისხიანი პროდუქტი გამოიყენეთ, რომ კარგი შედეგი მიიღოთ. დაზოგვა არ ღირს, რადგან ცოტა ფხვნილი გჭირდებათ. წყალში გახსენით და გისოსი ნარევში ჩაალბეთ. ვედროს თავსახური დაახურეთ. 2-3 საათით გააჩერეთ.
- როცა ხსნარი მთლიანად გაცივდება, გისოსი ამოიღეთ და ღრუბლით ან ლითონის ჯაგრისით კარგად გახეხეთ. ნადები სწრაფად და მარტივად მოშორდება, ამიტომ ტიტანური ძალისხმევის გაღება არ მოგიწევთ. გისოსს წყალი გადაავლეთ და გაამშრალეთ. მზადაა!
ასეთი ეფექტური მეთოდით გისოსს დაგროვებულ ჭუჭყს მოაშორებთ. ახლა კერძების მომზადება მხოლოდ სიამოვნებას მოგანიჭებთ, რადგან ქურა იბრწყინებს და გისოსი უსიამოვნო გარეგნობით აღარ შეგაწუხებთ.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს