სახლისთვის პროდუქტების ყიდვისას ყოველთვის ცდილობთ აირჩიოთ საუკეთესო, უმაღლესი ხარისხის და უახლესი. კარგია, როდესაც შეგიძლიათ წაიკითხოთ შემადგენლობა, წარმოების თარიღი და ადგილი, მაგრამ რა უნდა გააკეთო, თუ საჭიროა ახალი ხორცის ან თევზის ყიდვა? აქ თქვენ უნდა დაეყრდნოთ საკუთარ გამოცდილებას და გამყიდველის პატიოსნებას.
ჩვენ გეტყვით, როგორ უნდა შეარჩიოთ თევზი სწორად, რაც აუცილებელია, განსაკუთრებით საახალწლო სამზადისის დროს.
როგორი თევზი არ უნდა იყიდოთ:
რა თქმა უნდა, თქვენ არაერთხელ გინახათ შავი წერტილები, რომლითაც დაფარულია თევზი? ეს ხდება იმიტომ, რომ პროდუქტი უბრალოდ დაზიანებულია ტრანსპორტირების დროს.
აღმოჩნდა, რომ ასეთი წერტილების არსებობა მიუთითებს იმაზე, რომ თევზი განიცდის შავი ლაქის დაავადებას, რომლის გამომწვევი ნივთიერებებია პარაზიტის ჭიის პოსტოდიპოსტომიის კალიკოლის ლარვაა. ეს ჭია ცოცხლობს იმ ფრინველის ნაწლავებში, რითიც თევზები იკვებებიან. ითვლება, რომ ადამიანისთვის უვნებელია.
როდესაც ჭია შემოდის თევზის სხეულში, მისი კანის ქვეშ ჩნდება შავი წერტილები. ეკოლოგიური პირობების გაუარესების გამო, პარაზიტები თევზებში უფრო მეტად ვრცელდება.
მიუხედავად იმისა, რომ ადამიანისთვის ეს საფრთხეს არ წარმოადგენს, უმჯობესია არ შეიძინოთ ასეთი თევზი, ვინაიდან არავის შეუძლია იმის გარანტია მოქცეთ, რომ ადამიანის ორგანიზმში საშიში ჭია არ შევა.
და იმისათვის, რომ შეიძინოთ მაღალი ხარისხის და, რაც მთავარია, ახალი თევზი, ღირს დაიმახსოვროთ ძირითადი წესები მისი არჩევასას:
1. შეიძინეთ მხოლოდ ცოცხალი თევზი.
2. თუ თევზს არასასიამოვნო სუნი აქვს, არ იყიდოთ.
3. შეამოწმეთ თევზის თვალები, ისინი გამჭვირვალე და ნათელი უნდა იყოს.
4. ახალი თევზის მასა არის გამოუყენებელი და სუფთა. თუ ხორცი არ არის მკვრივი და ნელა აღდგება, პროდუქტი დიდი ხნის წინ დაიჭირეს.
გაუზიარეთ ეს სასარგებლო ინფორმაცია თქვენს მეგობრებს, მათ აუცილებლად უნდა იცოდნენ ამის შესახებ!