რატომ უნდა გაირეცხოს მარწყვი ყოველთვის სოდით და რა სარგებელი აქვს მას?

117

თუ რაიმე რომანტიკულ დესერტს გავიხსენებთ, მაშინ სიაში აუცილებლად უნდა იყოს მარწყვი ნაღებით. დამეთანხმებით, არის რაღაც სათუთი და მიმზიდველი საყვარელ ადამიანთან სასიამოვნო საღამოს გატარებაში და ერთმანეთის ამ კენკრით კვებაში. მთავარია დასაწყისშივე ვიზრუნოთ, რომ მოგვიანებით ყველაფერი ბევრად პროზაულად და სევდიანად არ დასრულდეს.

მარწყვი ნაღებით

სხვათა შორის, ეს დესერტი მრავალი წლის განმავლობაში ითვლებოდა ერთ-ერთი ყველაზე ცნობილი ჩოგბურთის ტურნირის – უიმბლდონის სიმბოლოდ. ეს შეჯიბრებები ტარდება დიდ ბრიტანეთში და ცნობილია თავისი მრავალსაუკუნოვანი ტრადიციებით. ყველა მონაწილემ უნდა ითამაშოს მხოლოდ თეთრ ფორმაში. ნებადართულია მხოლოდ მცირე ზოლების ან ბრენდის ნიშნის მონიშვნა.

ასე რომ, უიმბლდონის პირველ ტურნირზე სტუმრებს (მაშინ მხოლოდ 200-მდე კაცი იყო), მარწყვი და ნაღები მიართვეს. და ამ დესერტს კვლავ სთავაზობენ გულშემატკივრებს. დღეს ტურნირის განმავლობაში მიირთმევენ ათიათასობით პორცია მარწყვს ნაღებით (დაახლოებით 10 კენკრა), რომელთაგან თითოეული დაახლოებით სამი ფუნტი ღირს.

მარწყვის სარგებელი და ზიანი

მოდი გავარკვიოთ, რა სარგებელი შეიძლება მოუტანოს ამ კენკრამ ორგანიზმს. უპირველეს ყოვლისა, მარწყვი არის A და C ვიტამინების შესანიშნავი წყარო. ისინი ხელს უწყობენ ჩვენი იმუნიტეტის გაძლიერებას და შესაბამისად იცავენ ორგანიზმს.

გარდა ამისა, კენკრა შეიცავს უამრავ ანტიოქსიდანტს, რაც ხელს უწყობს გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების რისკის შემცირებას. მარწყვის მირთმევით თქვენ ასევე ამცირებთ თრომბოზის განვითარების შანსს და ასტაბილურებთ არტერიულ წნევას.

ტკბილი კენკრის სხვა სასარგებლო თვისებებთან ერთად, უნდა გვახსოვდეს მასში მანგანუმის არსებობა, რომელიც პასუხისმგებელია ნერვული სისტემის ნორმალურ ფუნქციონირებაზე და ტვინის ფუნქციონირებაზე. მარწყვი ასევე ხელს უწყობს ორგანიზმის დეტოქსიკაციას და აღადგენს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის ჯანმრთელობას.

რაც შეეხება მონეტის მეორე მხარეს, გახსოვდეთ, რომ მარწყვი ძლიერი ალერგენია. ბევრ ადამიანს აქვს სხვადასხვა ნეგატიურ რეაქცია ამ კენკრის ჭამის შემდეგ. ამიტომ ყოველთვის მიაქციეთ ყურადღება თქვენი ორგანიზმის სიგნალებს. შესაძლოა, უარის თქმა დაგჭირდეთ მარწყვის ჭამაზე.

კიდევ ერთი რისკი შეიძლება დაკავშირებული იყოს პესტიციდებთან, რომლებიც გამოიყენება მარწყვის მოყვანის დროს. ბევრ გამყიდველს სურს რაც შეიძლება სწრაფად იყოს მათთვის ხელმისაწვდომი ეს პროდუქტი. ფერმერებიც ყველაფერს აკეთებენ ამ შესაძლებლობის უზრუნველსაყოფად. და ბოლოს, ჩვეულებრივი მომხმარებლები ზარალდებიან. ასე რომ ფრთხილად იყავით.

როგორ გავრეცხოთ მარწყვი სწორად?

დღეს ასეთ კითხვას ნაკლებად სვამენ. და ამაოდ, რადგან კენკრას ჭამამდე უნდა მოიცილოთ არა მხოლოდ ჭუჭყი, არამედ სხვა მავნე ნივთიერებებიც, რომლებიც შეიძლება იყოს მასზე.

ერთ-ერთი მეთოდი, რომელიც შეიძლება ზოგს უცნაურად მოეჩვენოს, არის საკვები სოდის ხსნარის გამოყენება მარწყვის რეცხვისას. ერთ ლიტრ წყალში ჩაყარეთ ერთი ჩაის კოვზი სოდა. გადაიტანეთ კენკრა მიღებულ ხსნარში რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე წყლით.

თუ ისე მოხდა, რომ სოდა არ გაქვთ ან არ გსურთ მისი გამოყენება, მაშინ უბრალოდ გააჩერეთ მარწყვი წყალში. კენკრა გარეცხეთ ხელებით, მაგრამ ფრთხილად, რადგან ძალიან ნაზია. გვინდა გვჯეროდეს, რომ მარწყვის სეზონი თქვენთვის მოწამვლისა და სხვა უსიამოვნებების გარეშე ჩაივლის.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს