ეს 3 პროდუქტი იწვევს ანთებას და კიბოს. კიდევ სხვა ანთების გამომწვევი პროდუქტები, რომლებიც სასარგებლოდ ითვლება

1092

ალექსანდრე მიასნიკოვმა თავის გადაცემაში ხაზი გაუსვა ანტიოქსიდანტების მნიშვნელობას ოქსიდაციური სტრესის წინააღმდეგ ბრძოლაში, რაც მრავალი დაავადების განვითარების მთავარი ფაქტორია.

ოქსიდაციური სტრესი იწვევს თავისუფალი რადიკალების წარმოქმნას, რომლებიც მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ გულის დაავადებების, ონკოლოგიური დაავადებების და აუტოიმუნური დაავადებებების ჩამოყალიბებაში, როგორიცაა გაფანტული სკლეროზი და დემენცია.

თავისუფალ რადიკალებს შეუძლიათ გამოიწვიონ ანთებითი პროცესები და გულის, თირკმელებისა და ღვიძლის დაავადებები. ამავდროულად, თავად ამ დაავადებებს შეუძლიათ გაზარდონ ოქსიდაციური სტრესი, შექმნან მანკიერი წრე. დასავლური დიეტა, რომელიც მდიდარია ცხიმებით, ტრანსცხიმებით, ხორცით, შემწვარი კარტოფილით, პელმენებითა და სოსისებით, ზრდის ორგანიზმში ანთების გაძლიერების რისკს.

პირიქით, ჯანსაღად ითვლება ანტიოქსიდანტებით მდიდარი საკვები: ბოსტნეული, ხილი, კენკრა, თხილი, პარკოსნები, მარცვლეული და სხვადასხვა სახის კომბოსტო. თეთრი ხორცი და ფრინველი ასევე რეკომენდირებულია, როგორც ცილის ჯანსაღი წყარო. ამ პროდუქტებში შემავალი ვიტამინები A, C, E და ფლავონოიდები მნიშვნელოვან როლს ასრულებენ ჯანმრთელობის შენარჩუნებაში.

მიასნიკოვი გვირჩევს ვიტამინებისა და მიკროელემენტების მიღებას ბუნებრივი პროდუქტებიდან და არა დანამატებიდან, რადგან ჭარბი ვიტამინები შეიძლება საზიანო იყოს.

თერაპევტმა ირინა ანდრეევამ ისაუბრა მავნე პროდუქტებზე, რომლებსაც ბევრი ჯანსაღად მიიჩნევს.

„ორგანიზმში ანთებას მხოლოდ სწრაფი კვება და ძეხვი არ იწვევს. ბევრ პროდუქტს, რომელიც ხშირად ჯანსაღად ითვლება, რეალურად შეიძლება ფარული უარყოფითი მხარეები გააჩნდეს“.

ანდრეევამ რამდენიმე მაგალითი დაასახელა:

მიუსლი

მიუხედავად იმისა, რომ ეს საკვები ზოგადად ჯანსაღ საუზმედ ითვლება, ბევრი კომერციული ვარიანტი შეიცავს დიდი რაოდენობით დამატებულ შაქარს და ცხიმს. ეს მათ მაღალკალორიულს ხდის და ხელს უწყობს წონის მატებას და სისხლში შაქრის დონის მატებას.

იოგურტი დანამატებით

უბრალო იოგურტები ჯანსაღია, რადგან შეიცავს პრობიოტიკებს და პროტეინს.

„თუმცა, ბევრი ხილის იოგურტი შეიცავს მნიშვნელოვანი რაოდენობით შაქარს და ხელოვნურ არომატიზატორს, რაც მათ ნაკლებად ჯანსაღს ხდის“.

სმუზი და ხილის წვენები

მიუხედავად იმისა, რომ ისინი მდიდარია ვიტამინებითა და მინერალებით, ბევრი მაღაზიაში შეძენილი სმუზი და წვენები შეიცავს დამატებულ შაქარს და აკლია უჯრედისი, რომელიც ხილის დამუშავებისას იკარგება. ამან შეიძლება გამოიწვიოს სისხლში შაქრის დონის უეცარი მატება.

მთელი მარცვლეულის პური

„მთელი მარცვლეულის ყველა პროდუქტი ნამდვილად არ არის ჯანსაღი. ბევრი შეიცავს დამატებულ შაქარს, მარილს და ხელოვნურ ინგრედიენტებს. მნიშვნელოვანია, წაიკითხოთ რა წერია ეტიკეტებზე და აირჩიოთ პროდუქტები, რომელიც მინიმალურად არის დამუშავებული და შეიცავს ბუნებრივ ინგრედიენტებს“.

ენერგეტიკული ბატონები

ეს ბატონები ხშირად რეკლამირებულია, როგორც ჯანსაღი პროდუქტი, განსაკუთრებით სპორტსმენებისთვის და აქტიური ადამიანებისთვის. თუმცა, ბევრი მათგანი შეიცავს დიდი რაოდენობით შაქარს, სიროფს და სხვა დანამატებს, რაც მათ საკონდიტრო ნაწარმს უფრო ამსგავსებს.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს