თუ ძველი და მაგარი სატაცური შეგხვდათ, არ გადაყაროთ, უბრალოდ აიღეთ ბოსტნეულის სათლელი

300

როგორც იქნა, წელს გავიგე, როგორ მოვამზადო მწვანე სატაცური. ვაღიარებ, ადრე არასდროს მიყიდია, რატომღაც ფული მენანებოდა. როგორც კი სეზონი იწყება, ეს ლამაზმანი მაშინვე დახლზე ჩნდება, მაგრამ მისი ფასი ხშირად იკბინება. ამჯერად გადავწყვიტე, საკუთარ თავს უარი არაფერზე ვუთხრა. მაინც ერთხელ ვცხოვრობთ!

როგორც ახალი, ასევე ძველი სატაცურის მომზადების ნიუანსები გავარკვიე. ვჩქარობ, რომ მთელი სიბრძნე გაგიზიაროთ.

როგორ მოვამზადოთ მწვანე სატაცური?

სატაცური ადვილად მზადდება, მაგრამ მისი გაფუჭებაც ძალიან მარტივია. პირველ რიგში, უნდა იცოდეთ, რომელ პროდუქტთან გაქვთ საქმე. სეზონზე ახალი და წვნიანი სატაცური იყიდება. ასეთი სატაცური შეგიძლიათ უბრალოდ გარეცხოთ, შემდეგ შეწვათ ან გამოაცხოთ.

წავიკითხე, რომ სატაცურს ფესვები უნდა მოაჭრათ. თითქოს, ყველაზე ხმელი ნაწილი უვარგისია. პრაქტიკა აჩვენებს, რომ ეს ღირებული ნედლეულია. ასე გავაკეთე: ფესვები გადავჭერი, შემდეგ ბოსტნეულის სათლელით გავწმინდე, დავაქუცმაცე და მოთუშულ ბოსტნეულს დავუმატე. უნარჩენო წარმოებაა.

ახალი და ძველი სატაცურის გარჩევა ძალიან მარტივია. რაც უფრო თხელია სატაცური, მით უფრო ახალგაზრდაა და პირიქით. ძველ სატაცურზე ყლორტები თესლებით შეიძლება იყოს. გარდა ამისა, ახალ სატაცურს უცხო სუნი არ უნდა ჰქონდეს.

თუ მაინც არ გაგიმართლათ და სახლში ძველი სატაცურით დაბრუნდით, გადაყრა არ იჩქაროთ. პირველ რიგში, წვერები მოაჭერით. მეორეც, ბოსტნეულის სათლელი აიღეთ და პროდუქტი „გაპარსეთ“, მწვანე კანი ღეროს მოაშორეთ. ასე უხეშ ნაწილს მოაშორებთ, ხოლო სატაცური მომზადების შემდეგ წვნიანი და რბილი გახდება. ყველაფერი გენიალური მარტივია.

სატაცურის მომზადების ჩემი გამოცდილება

სატაცური სხვადასხვა მეთოდით მოვამზადე და იმ დასკვნამდე მივედი, რომ ხარშვას და ცხობას დიდი დრო სჭირდება. დეტალურად გიამბობთ. ევგენი კლოპოტენკოსგან ვისწავლე, რომ სატაცური მარილიან მდუღარე წყალში 1–2 წუთი უნდა გავაჩეროთ, შემდეგ ყინულიან წყალში გადავიტანოთ, რომ მომზადება შეწყვიტოს. ეს საკმარისია, რომ ხრაშუნა წასახემსებელი მივიღოთ.

ასეთი თამაში არ მომეწონა, ამიტომ სატაცურის გამოცხობა გადავწყვიტე. კარგი იდეაა, თუ სატაცურს ბეკონში აცხობთ. მნიშვნელოვანია, სატაცურის თითოეულ ღეროს ერთი და იმავე სისქე ჰქონდეს, რომ ერთი ღერო მეორეზე სწრაფად არ მომზადდეს. კარგი მეთოდია, მაგრამ დიდი დრო სჭირდება.

ჯერ ღუმელი უნდა გააცხელოთ, შემდეგ 10 წუთი ელოდოთ, სანამ სატაცური გამოცხვება. უფრო მარტივია პროდუქტი კარაქში 5-6 წუთი შეწვათ. სატაცური და ნიორი იდეალურია კომბინაციაა. სუფრაზე გატანამდე ღეროებს ლიმონის წვენი მოასხით. თითებს ჩაიკვნეტთ.