გირციდან შიგთავსი ჟონავს: 3 ნიუანსი, რომელიც ყველა დიასახლისს უნდა ახსოვდეს

361

გამსკდარი გირცი, რომლიდანაც შიგთავსი ჟონავს, არც თუ ისე სასიამოვნო სურათია. როგორი მშიერიც არ უნდა იყოთ, ასეთი კერძით სიამოვნებას ვერ მიიღებთ. როგორ ავიცილოთ თავიდან მსგავსი პრობლემა, რომელსაც ზოგჯერ გამოცდილი მზარეულიც აწყდება? ყველაფერი მარტივია. მთავარია, ძირითადი ნიუანსები გაითვალისწინოთ და გირციდან შიგთავსის გამოჟონვა დაგავიწყდებათ. კერძის მომზადებისას ძირითად ეტაპებს ყურადღება მიაქციეთ. ცომი მოზილეთ, შიგთავსი მოამზადეთ და მოხარშეთ – ამ პროცესების დავიწყება არ შეიძლება. წინააღმდეგ შემთხვევაში არომატული კერძის ნაცვლად გაშლილ ცომს შიგთავსის გარეშე მიიღებთ.

რა გავაკეთოთ, თუ გირციდან შიგთავსი ჟონავს

  1. ცომი სწორად მოზილეთ – შიგთავსმა რომ არ გამოჟონოს, იდეალური ცომი მოამზადეთ. ელასტიური უნდა იყოს. ხორბლის ფქვილით გავსებით კერძს გემოს და გარეგნობას გაუფუჭებთ. კარგი ცომისთვის ინგრედიენტების კლასიკური ნაკრები დაგჭირდებათ. გაცრილი ფქვილი, წყალი, კვერცხი და მარილი – პროდუქტები, რომლებიც აუცილებელ კონსისტენციას უზრუნველყოფს. შედეგად, ცომი არ დაიშლება და შიგთავსი გარეთ არ გამოვა. კიდევ რა არის საჭირო?
  2. შიგთავსს ყურადღება მიაქციეთ – შიგთავსი ხშირად ჟონავს, როცა ალუბლის გირცებს ვამზადებთ. მთელი სითხე ცომის საიმედო გარსში რომ დარჩეს, კენკრა წინასწარ გაყინეთ. ამ შემთხვევაში, ალუბალი გირცების ფორმირებისას წვენის გამოყოფას ვერ მოასწრებს. წვენით სიამოვნებას გემრიელი გირცების დაგემოვნებისას შეძლებთ.
  3. ხარშვის მთავარი წესი გახსოვდეთ – ახალმომზადებული გირცები წყალში არ ჩაყაროთ. წყლის ადუღებას დაელოდეთ, შემდეგ ხარშვის პროცესი დაიწყეთ. აჩქარებით გირცები შეიძლება გასკდეს და შიგთავსი წყალს შეერიოს.

არ დაგავიწყდეთ, რომ ცომის კიდეებიც კარგად უნდა შეკრათ: საიმედოდ და მჭიდროდ. შიგთავსით გადავსებაც მისასალმებელი არაა. გულუხვობის დემონსტრირების მცდელობა ბოროტად გაგეხუმრებათ. შიგთავსი ზომიერად დაუმატეთ, იდეალური გირცების მომზადების 3 ძირითადი წესი გახსოვდეთ და კერძი სიამოვნებით მოამზადეთ!