დამწნილებული კიტრი, რომელიც ზედმეტად არ მჟავდება, წვნიანი და ხრაშუნაა

1087

დამწნილებული კიტრის რეცეპტი ნამდვილად ძალიან მარტივი და ადვილი შეიძლება იყოს. დამწყები დიასახლისიც გაუმკლავდება. ინგრედიენტების მინიმალური რაოდენობა დაგჭირდებათ. გემო გაგაოცებთ. ასეთი კიტრი მაცივარში ყველას უნდა ჰქონდეს. ზამთრის სალათებისთვის იდეალურია.

დამწნილებული კიტრის რეცეპტი

ხრაშუნა კიტრის მთელი საიდუმლო მწვანე ინგრედიენტებშია. რა თქმა უნდა, ყველა დიასახლისი ქილებს იმას უმატებს, რაც მის ოჯახს მოსწონს. გირჩევთ, რომ კიტრის მწნილს ჟოლოს ფოთლები დაუმატოთ. ჟოლოს ფოთლები პროდუქტის გემოზე გავლენას არ ახდენს, მაგრამ ობისა და დამჟავებისგან იცავს. ეს მასში შემავალი სალიცილის მჟავის დამსახურებაა. სურვილის შემთხვევაში, ჯიჯლაყას ფოთლებიც დაუმატეთ.

ინგრედიენტები:

  • კიტრი
  • წყალი
  • მარილი
  • ბაჰარის წიწაკა
  • კამის ქოლგები
  • პირშუშხა
  • მუხის ფოთლები
  • ჟოლოს ფოთლები
  • ჯიჯლაყას ფოთლები
  • მოცხარის ფოთლები
  • ალუბლის ფოთლები
  • დაფნის ფოთოლი

სპეციფიკური მარილწყალი –მარილწყლის მოცულობა იმის მიხედვით დაარეგულირეთ, თუ რამდენი ქილის გაკეთებას აპირებთ. ამ რეცეპტში მარილის და წყლის იდეალური პროპორციაა 50 გ მარილი 1 ლ წყალზე. ასეთი დამწნილებული კიტრის მომზადება პლასტმასის თავსახურების და არა ლითონის გამოყენებას გულისხმობს. რა თქმა უნდა, თუ პლასტმასის თავსახურების გამოყენება არ გსურთ, რეცეპტი შეგიძლიათ შეცვალოთ და ლითონის თავსახურებით ჩაანაცვლოთ. გამოცდილი დიასახლისები გვირჩევენ, რომ ასეთი სახურავის ქვეშ სუფრის კოვზი „არაყი“ დავამატოთ. ასე კიტრი უფრო ხრაშუნა და ცოცხალი იქნება. არა მხოლოდ მთელი ზამთარი გაძლებს, არამედ გაზაფხულსაც შეხვდება და გააცილებს.

მომზადების წესი:

  1. ახალი კიტრი შეარჩიეთ და მაცივარში დიდხანს არ გააჩეროთ. ბოსტნეული კარგად გარეცხეთ და ორივე მხრიდან ბოლოები მოაჭერით. ყველა ფოთოლი, რომელსაც ქილაში ათავსებთ, კარგად გარეცხეთ.
  2. კიტრს ცხელი მარილწყალი დაასხით. გამოთვალეთ, რამდენი წყალი და მარილი დაგჭირდებათ თითოეულ ქილაზე. მარილი წყალში ბოლომდე გახსენით და სითხის ადუღებას დაელოდეთ.
  3. ქილის ძირში ყველა აუცილებელი მწვანილი მოათავსეთ და კიტრით გაავსეთ. კიტრს მარილწყალი დაასხით, თავსახური დაახურეთ და 2 დღე ბნელ ადგილას შეინახეთ. ბოსტნეულის ფერი ოდნავ უნდა შეიცვალოს, ხოლო ზემოთ ქაფის მცირე ფენა გაჩნდეს.
  4. 2 დღის შემდეგ მარილწყალი ქვაბში ჩაასხით და კვლავ აადუღეთ. მწვანილი, რომელიც ქილაში იყო, სურვილის შემთხვევაში ახლით შეგიძლიათ შეცვალოთ. კიტრს ახალი ცხელი მარილწყალი დაასხით და დაორთქლილი თავსახურებით მოხუფეთ. ქილები სრულად გაგრილების შემდეგ ცივ ადგილას შეგიძლიათ გაიტანოთ.

როგორც ნებისმიერ რეცეპტში, აქაც იმპროვიზაცია და შემოქმედება შეგიძლიათ ჩართოთ. თუ გსურთ, კიტრის ქილას დაუმატეთ ნიორი, ოხრახუში და რეჰანი. აქ სჯობს ზედმეტი არ მოგივიდეთ, რადგან რეჰანს საკმაოდ სპეციფიკური გემო და არომატი აქვს.