„პლასტმასის“ პომიდორს ზამთარში არ ვყიდულობ. ისე ვყინავ, რომ ზაფხულის არომატს ინარჩუნებს

467

ვიტამინების მომარაგების და ცივი სეზონისთვის მომზადების დროა. წვნიან პომიდორს გვერდს ვერ აუვლით. ზოგჯერ პომიდვრის მწნილის მოსამზადებლად დრო ან ძალა არ გვაქვს. შესაძლოა რაღაც ახლის გაკეთება გსურთ? ამ შემთხვევაში ბოსტნეულის გაყინვა დაგეხმარებათ. თუ გაინტერესებთ, როგორ გაყინოთ პომიდორი საუკეთესოდ, Vivien 4 შესანიშნავ ვარიანტს სიამოვნებით გიზიარებთ.

როგორ შევინახოთ გემრიელი პომიდორი საყინულეში

  • ვარიანტი №1 – ამ მეთოდისთვის პომიდვრის ქერქი არ გვჭირდება. პირველ რიგში, თერმულად დაამუშავეთ, რომ ნაყოფს ქერქი მოაშოროთ. შემდეგ პომიდორი პატარა კუბებად დაჭერით. მიღებული ნაჭრები საკვებ პარკზე ფრთხილად გადაიტანეთ და მასში გაახვიეთ. ეს, ალბათ, ყველაზე უნივერსალური ვარიანტია, მაგრამ შემდეგ სამს თავისი უპირატესობები აქვს.
  • ვარიანტი №2 – ეს მეთოდი ჩერი პომიდვრისთვის გამოგადგებათ. ნაყოფი გარეცხეთ და გააშრეთ. პომიდორი ბრტყელ ზედაპირზე დააწყვეთ და 1 საათით საყინულეში შეინახეთ. ჩერი პომიდვრები ერთმანეთს კარგად დააშორეთ. როცა ნაყოფი კარგად გაიყინება, კონტეინერში ან პარკში ჩააწყვეთ. ასე ერთმანეთს აღარ მიეკვრება. როგორც წესი, მთელ ნაყოფს ყინავენ, მაგრამ შეგიძლიათ შუაზე გაჭრათ. ასეთი შენახვის ვარიანტი ბოსტნეულის მობრაწულისთვის შესაფერისია. სალათშიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ. გაითვალისწინეთ, რომ ასეთი პომიდორი გალღობის შემდეგ უფრო რბილია, ვიდრე გაყინვამდე.
  • ვარიანტი №3 – პომიდორი გახეხეთ, ქერქი მოაშორეთ. მიღებული წვენი ულუფებად გაყინეთ. ყინულის ფორმა ან ჰერმეტული პაკეტი გამოგადგებათ. ასეთი შენახვის მეთოდი ცხელი კერძებისთვის შესანიშნავია. მაგალითად, ბორშისთვის ბოსტნეულის შეწვისას ან არომატული სოუსის მომზადებისას.
  • ვარიანტი №4 – ეს ყველაზე შრომატევადი მეთოდია პომიდვრის გასაყინად, მაგრამ ცდას გირჩევთ. შედეგი ამად ღირს. ამ ვარიანტში პომიდვრის პასტა უნდა გაყინოთ. პომიდორს ქერქი ისე მოაშორეთ, როგორც წინა რეცეპტებში. ბოსტნეული მოხარშეთ. ნარევი საცერში გახეხეთ, რომ თესლი მოაშოროთ. პომიდვრის წვენი სქელი მასის მიღებამდე ხარშეთ. მიღებული ნარევი პაკეტებში ან ყინულის ფორმებში გაანაწილეთ. სურვილის შემთხვევაში მწვანილი და სხვადასხვა სანელებელი გემოვნებით დაუმატეთ.

ასეთი მარტივი მეთოდებით გემრიელი პომიდორი საყინულეში შეგიძლიათ შეინახოთ. კარგი ვარიანტია, რომ ზამთარში კერძი უფრო სასარგებლო და წვნიანი გახადოთ.