3 ძირითადი წესი, როგორ გააცხელოთ კარტოფილის პიურე და გემო არ გააფუჭოთ

665

კარტოფილის პიურის აუცილებელი რაოდენობის ზუსტად გამოთვლა ყოველთვის არ გამოგვდის, ამიტომ ვახშმის შემდეგ შეუჭმელი პიურე რჩება. მისი გადაყრა არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება. მზა კარტოფილი მეორე დღისთვის შესანიშნავი წასახემსებელი გახდება. მთავარია, იცოდეთ, როგორ გააცხელოთ პიურე, რომ მისი ნაზი გემო შეინარჩუნოთ. გუშინდელი კარტოფილის რეანიმაცია სჯობს ტაფაზე და არა მიკროტალღურ ღუმელში, რადგან პროცესს უკეთ გააკონტროლებთ და პიურეს გემოს შეინარჩუნებთ. დაიმახსოვრეთ 3 ძირითადი წესი, რომლებიც კარტოფილის გაცხელებისას დაგეხმარებათ. ასე მაგიდაზე გემრიელი გარნირი გამოჩნდება, რომელზეც ვერ იტყვით, რომ გუშინ მოამზადეთ.

როგორ გააცხელოთ პიურე ტაფაზე: 3 რჩევა

  • მოსამზადებელი ეტაპი – თუ პიურეს მაცივრიდან გამოიღებთ და მაშინვე ტაფაზე გააცხელებთ, რბილი და ნაზი არ გამოვა. გარნირს ეს მახასიათებლები რომ ჰქონდეს, სწორად მომზადება უნდა იცოდეთ. გუშინდელი კარტოფილი პიურე კარგად დაჭყლიტეთ, საჭყლეტი ან ჩანგალი გამოიყენეთ. ამის შემდეგ შეგიძლიათ გააცხელოთ.
  • ძირითადი ეტაპი – პიურე უფრო გემრიელი გამოვა, თუ ცოტა კარაქს ან რძეს დაუმატებთ. ასე სასიამოვნო და ნაზ მასას მიიღებთ. ნაღებიც შეგიძლიათ გამოიყენოთ. ამის გაკეთება მარტივია. ტაფას 10%–იანი ნაღები დაასხით და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგ პიურე თხელ ფენად დაუმატეთ. ცეცხლს დაუწიეთ და კარტოფილი გააცხელეთ, მუდმივად აურიეთ. ცხელ გარნირს კარაქის კუბი დაუმატეთ და მაგიდაზე გაიტანეთ.
  • სწორი პასუხები – პიურეს ყურადღება მიაქციეთ, როცა აცხელებთ. მნიშვნელოვანია, რომ ქურას დროულად მოაშოროთ. პიურე ადვილად შეიძლება დაიწვეს. ასე ყავისფერი ქერქი გაუჩნდება, რომელიც ყველას არ უყვარს. სწორედ ამიტომ, მომენტი არ გამოგრჩეთ, როცა კარტოფილი ცეცხლს უნდა მოაშოროთ.

3 პატარა ხრიკი და თქვენ მიერ გაცხელებული პიურე დიდ ქებას დაიმსახურებს. ეს რჩევები გამოიყენეთ და გუშინდელი კარტოფილიდან გემრიელი კერძი მოამზადეთ. მაგალითად, ღვეზელი პიურეთი აუცილებლად გაგაოცებთ.