თითოეულ დიასახლისს კიტრის მწნილის მომზადების საკუთარი მეთოდი აქვს. წლების მიერ გამოცდილი რეცეპტი მეც მქონდა. კიტრი ყოველთვის მაგარი და ხრაშუნა გამომდის, მაგრამ არა ამჯერად. ყველაფერზე დეტალურად გიამბობთ. შაბათ–კვირას ბაზარში ბოსტნეულის სპეციალურ ფასად საყიდლად წავედი. ლამაზი კიტრი დავინახე და დასამწნილებლად მისი ყიდვა გადავწყვიტე. კარგი მომეჩვენა და ბევრი შევიძინე. სახლში ქილები მოვხუფე, ჩვეული რეცეპტით დავამწნილე. 2 დღეში შევამჩნიე, რომ რაღაც რიგზე არაა. ქილა გავხსენი და დავინახე, რომ ყველა კიტრი ყველა ქილაში დაიშალა. ასეთი რამ არასდროს დამმართნია. გონიერ დიასახლისებს დახმარებისთვის მივმართე. მიმანიშნეს, რა შეიძლება მომხდარიყო არასწორად. Vivien გიამბობთ, თუ რა შეცდომებმა შეიძლება გამოიწვიოს სამწუხარო შედეგები კიტრის დამწნილებისას.
როგორ დავამწნილოთ კიტრი ქილაში – გამოცდილ დიასახლისებთან კონსულტანციით დავადგინეთ რამდენიმე შესაძლო მიზეზი, რატომ გაფუჭდა კიტრი. პირველ რიგში, ასეთი რამ შეიძლება მოხდეს, თუ ნაკლებ მარილს დაუმატებთ ან საერთოდ დაგავიწყდებათ. ასევე, თუ ჩვეულებრივი მარილის ნაცვლად იოდირებულ მარილს გამოიყენებთ. ზუსტად მახსოვს, რომ ყველაზე ჩვეულებრივი მარილი გავზომე და გამოვიყენე. ეს მიზეზი მაშინვე გამოვრიცხე. უნდა ითქვას: რეცეპტი მკაცრად უნდა დაიცვათ და აუცილებელი რაოდენობის მარილი დაუმატოთ.მეორეც, დამწნილებამდე კიტრი ცივ წყალში კარგად უნდა დაალბოთ. ამის გარეშე კონსერვი არ გამოვა. დიასახლისები ვარაუდობენ, რომ ეს გაფუჭების მიზეზია, მაგრამ კიტრი წყალში გავაჩერე და ეს მიზეზიც გამოვრიცხე.უხარისხო თავსახურის და მთელი პროცესისთვის არასწორად შერჩეული დროის თეორიებიც გამოვრიცხე. ჩემი ერთი ნაცნობი სერიოზულად ირწმუნება, რომ ასეთი რამ ხდება, თუ კიტრს სავსემთვარეობაზე მოხუფავთ. ეს თეორიებიც არ განმიხილავს, რადგან ასეთი რაღაცების არ მჯერა.წარუმატებელი დაკონსერვების ბოლო, ალბათ, მთავარი მიზეზი, – ცუდი კიტრი. ყველა ვარიანტის განხილვის შემდეგ იმ დასკვნამდე მივედით, რომ საქმე კიტრში იყო. სავარაუდოდ, კიტრის გაზრდისას ზედმეტი სასუქი გამოიყენეს. ასეთი კიტრი დასაკონსერვებლად შესაფერისი არაა. მაშინ მივედით დასკვნამდე, რომ კარგი კიტრის შერჩევა უმთავრესია.
როგორ შევარჩიოთ კიტრი მწნილისთვის – რა თქმა უნდა, სახლის კიტრი, რომელიც სინდისიერად გაზარდეთ, საუკეთესოა. ყველას არ აქვს შესაძლებლობა, რომ ასეთი კიტრი შეიძინოს. სწორედ ამიტომ, ბაზრობაზე ყურადღებით უნდა იყოთ. გირჩევთ, ბაზარში დილით ადრე წახვიდეთ, რომ ახალ ბოსტნეულს მიუსწროთ, რომელიც მზეზე მთელი დღე გაჩერებული არაა.შეარჩიეთ კიტრი, რომელზეც ჭუჭყი შეიმჩნევა. გამოდის, რომ არ გაურეცხავთ. ქერქის გარეცხვისას შეიძლება კიტრი დაზიანდეს და კონსერვის გემოზე გავლენა მოახდინოს. შემდეგ მის ფერს ყურადღება მიაქციეთ. კიტრი მუქი მწვანე და არა ღია უნდა იყოს. სწორედ ამ სახეობით ყველაზე გემრიელი მწნილი გამოდის. დააკვირდით, რომ ბოსტნეულს ყვითელი ლაქები არ ჰქონდეს.ქერქის სისქესაც ყურადღება მიაქციეთ. თხელქერქიანი კიტრი დასამწნილებლად კარგია. ხორკლებსაც დააკვირდით. თუ შავია, კიტრი დასამწნილებლად შესაფერისია. რა თქმა უნდა, თვალით რთული დასადგენია, კიტრი სწორად გაზარდეს თუ არა, მაგრამ წარმატების იმედი გვრჩება.
აი, ასე ჩვეულებრივი საქმე დეტექტიურ გამოძიებად გადაიქცა. ახლა უკვე ვიცი, როგორ დავამწნილი კიტრი ისე, რომ თავს არაფერი გადახდეს. წარუმატებელი მცდელობის შემდეგ რეცეპტი ისევ გამოვცადე და სხვა კიტრით კარგი გამოვიდა. ახლა მწნილი კიტრი თავის საათს ელოდება.