თითოეულ, საკუთარი თავის დამფასებელ დიასახლისს სახლში არა ერთი სანელებლის ქილა აქვს, ზოგჯერ მათი რაოდენობა ათეულს აღწევს…როგორ არ დავიბნეთ და გავიხსენოთ, თუ რა რას უნდა დაუმატოთ? ამისთვის „ვივიენი“ სანელებლების ცნობარს გთავაზობთ.
ხორცისთვის: წითელი, შავი, ბაჰარის წიწაკა ან მიხაკი, მაიორანი, ბეგქონდარა, კვლიავი, კურკუმა, ხახვი, ორეგანო.
ფრინველისთვის: ბეგქონდარა, მაიორანი, როზმარინი, სალბი, ბაზილიკი.
თევზისთვის: დაფნის ფოთოლი, თეთრი წიწაკა, კოჭა, ბაჰარის წიწაკა, ხახვი, ქინძი, ჩილის წიწაკა, მდოგვი, კამა, ბეგქონდარა.
გრილისთვის: წითელი წიწაკა. ბაჰარის წიწაკა, ილი, ბეგქონდარა, მაიორანი, მუსკატის კაკალი და მუსკატის ყვავილი, კვლიავი, კოჭა, ჩილის წიწაკა.
გარეული ფრინველისთვის: ბეგქონდარა, ორეგანო, ბაჰარის წიწაკა, წითელი წიწაკა, ღვია.
რაგუსთვის: წითელი წიწაკა, კოჭა, კურკუმა, ქინძი, მდოგვი, ილი, კვლიავი, შავი წიწაკა, ბაჰარის წიწაკა, მუსკატის კაკალი, მიხაკი.
კომბოსტოსთვის: ქინძი, დიდი კამა, ძირა, შავი მდოგვის თესლი.
კარტოფილისთვის: ქინძი, კურკუმა და ასაფეტიდა.
პარკოსანისთვის: ძირა, ასაფეტიდა, კოჭა, წიწაკა, პიტნა და ქინძი.
მარინადისთვის: დაფნის ფოთოლი, ღვია (კენკრას მარინადში გარეული ფრინველის ან თევზის მომზადების დროს უმატებენ), კამას ღეროები ყვავილებიანად ან თესლი.
ხილის, წვენისა და კომპოტისთვის: დარიჩინი, მიხაკი, კოჭა, ბადიანი, ილი.
პაშტეტისთვის: თეთრი წიწაკა, დარიჩინი, კოჭა, დაფნის ფოთოლი, მიხაკი, დარიჩინი, ბადიანი, ილი.
გამოსაცხობად: მიხაკი, დარიჩინი, ბადიანი, კოჭა, ილი, ბაჰარის წიწაკა, ფორთოხლის ცედრა, ანისული, სეზამი, ყაყაჩო, ვანილი.
ცხელი რძისთვის: დარიჩინი, ილი, ზაფრანა.
თუ სტატია ინფორმაციული იყო, მეგობრებს სოციალურ ქსელში აუცილებლად გაუზიარეთ.