ბევრ ადამიანს, მათ შორის მეც, ეს მცენარესაც ხშირად ერევა ოხრახუშში. სუნელი, კერძისთვის და დეკორაციისთვის იდეალური – ეს ყველაფერი ქინძია (ამ ბალახს უწოდებენ ჩინურ ოხრახუშიაც.). თუმცა, ყველამ არ იცის, რომ ეს ძლიერი ბუნებრივი სამკურნალო საშუალებაა. და აი რატომ:
ქინძის სასარგებლო თვისებები
ქინძი, ზაფხულის შუა რიცხვებში მწვანე, შემდეგ კი ყვითელი და ყავისფერია. თესლი გამოიყენება როგორც სანელებელი, რომელიც სრულყოფილად ავსებს ხორცისა და თევზის კერძებს, სუპებსა და გრავიტებს, ხოლო ფოთლები გამოიყენება როგორც საჭმელად, ასევე სალათებში.
ერთ-ერთმა ჩემსმა მეგობარმა თირკმლების დაავადება განიცადა და მას აშკარად ჰქონდა პრობლემები მადასთან. ეს ყველაფერი დიდხანს გაგრძელდა და მკურნალობა ნამდვილად არ დაეხმარა. და ამ დროს, მან თითქმის ყველა კერძს ქინძი დაუმატა, ამ დროს გამოსწორდა სიტუაცია.
მისი არომატი მშვენიერია, გემო შესანიშნავა. ქინძი არის ბუნებრივი და ძალიან ეფექტური საშუალება თირკმლის, პანკრეასისა და ღვიძლის მკურნალობისთვის.
ჩვენ მოგიმზადეთ თქვენთვის საჭიეო ინფორმაცია მისი სამკურნალო თვისებების შესახებ.
1. ქინძი შეიცავს უამრავ პროტეინს და მისი მწვანე ნაწილი მდიდარია ისეთ სასარგებლო ელემენტებით, როგორიცაა მანგანუმი, მაგნიუმი, რკინა, ცელულოზა, კალციუმი, ფოსფორი და კალიუმი.
2. ქინძი არის ვიტამინების A, C, E, K და ჯგუფი B-ს წყარო.
3. ქინძს აქვს შარდმდენი თვისებები და აჯანსაღებთ თირკმელებს. სავსეა ანტისეპტიკური და ანტიმიკრობული თვისებებიც.
4. ეს აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, ღვიძლისა და ნაწლავების ფუნქციონირებას. რეგულარული მოხმარებით თქვენ შეგიძლიათ შეამციროთ არტერიული წნევა.
5. ქინძმა შეიძლება გაგათავისუფლოთს ართრიტაი და რევმატიზმის სიმპტომებისგან, მისი ანთების საწინააღმდეგო თვისებების გამო.
6. ეს მცენარეთა ხელს უშლის სხვადასხვა სახის კუჭ-ნაწლავის დაავადებებს. ქინძი წარმატებით კურნავს დიარეას.
7. ქინძი სალათებში იდეალურია კუჭ-ნაწლავებისთვის.
8. ქინძი ძალიან სასარგებლოა მხედველობის პრობლემებისთვის. ეს საშუალებას გაძლევთ თავი დააღწიოთ კონიუნქტივიტს, ხოლო ანტიოქსიდანტების გამო, ხელს უშლის სხვადასხვა თვალის დაავადებების განვითარებას.
9. ჩინური ოხრახუში სუნთქვა ხელს უწყობს ცუდი სუნის მოშორებას. ეს ეფექტი გამოწვეულია მცენარის ანტისეპტიკური თვისებებით.
აუცილებლა გაუზიარეთ მეგობრებს ამის შესახებ. ქინძი არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ძალიან სასარგებლოა.