ზოგჯერ სისხლძარღვების კედლების გაძლიერების მიზნით, ადამიანის სხეულში სისხლი სქელდება. მასში ფიბრინის მოცულობა იზრდება. აქედან გამომდინარე, თუ ვენა დაზიანებულია, ყალიბდება თრომბოზი. როდესაც სისხლი ზედმეტად სქელი და ცხიმიანეს აზიანებს არტერიების კედლებს, ხელს უწყობს ათეროსკლეროზის განვითარებას.
არასათანადო კვება სიტუაციას აძლიერებს. დროთა განმავლობაში, სისხლის შემადგენლობა იკუმშება. იგი იწვევს გულის შეტევას, ტვინში – იშემიურ ინსულტს, ფილტვზე – ფილტვის ემბოლუსს.
სისხლის ხარისხი დამოკიდებულია თქვენს ორგანოებში მიმდინარე პროცესებზე. სისხლის ხარისხის გაუარესების შემთხვევაში, იწყება ჯანმრთელობის პრობლემები, განსაკუთრებით თირკმელებში, ღვიძლსა და ტვინში. არსებობს ამის რამდენიმე ძირითადი მიზეზი.
- ენზიმის დეფიციტი
- ბინძური, ქლორირებული, გაზიანი სასმელი წყალი
- სხეულის მჟავა
- სხეულის დეჰიდრატაცია ცხელი კლიმატური პირობების დროს ან ფიზიკური აქტივობის დროს
- მავნე ზემოქმედება
- ცუდი შთამნთქმელი სითხე
- მინერალებისა და ვიტამინების ნაკლებობა ორგანიზმში
- მარილის მიღება
მეთანხმებით, რომ ზოგი მათგანი რთულია. ამიტომ, თქვენ უნდა შეეცადოთ მინიმუმამდე დავიყვანოთ რისკები, შეავსოთ თქვენი მენიუ იმ პროდუქტებით, რომლებსაც შეუძლიათ სისხლის გათხელება.
წყალი
ეს პირველ ადგილზეა ჩვენს სიაში. თქვენ უნდა დალიოთ 1-2 ლიტრი წყალი დღეში, გარდა ჩაისა სუპებისა. აირჩიეთ სუფთა წყალი. თუ სხეულს დეჰიდრატაციის მცირე შანსი მაინც აქვს, სისხლი არ გათხელდება.
თევზის ქონი
ეს არა მარტო სისხლს ათხელებს, არამედ ასუფთავებს მას და აქრობს სკლეროზულ ლაქებს, რომლებიც უკვე ჩამოყალიბდა. პრევენციისთვის რეკომენდებულია თევზის ქონის მინიმუმ 3-4-ჯერ მიღება, სასურველია ცხიმოვანი სახეობის შერჩევა.
ლურჯი მოცხარი
კენკრის შემადგენლობაში შედის კუმარინებს, რომლებიც ხელს უშლიან სისხლის შემადგენლობის ფორმირებას. მოცხარი ძალიან სასარგებლოა როგორც ნეოპლაზმების პრევენციისა და მკურნალობისთვის. გარდა ამისა, ეს არის ბუნებრივი ანტიმიკრობული საშუალება.
ნიახური
უფრო ზუსტად მისი წვენი. დალიეთ 0.5 ჭიქა ნიახურის წვენი ყოველდღიურად სისხლის გათხელებისთვის.
ნიორი
ის შეიცავს ნივთიერებებს, რომლებსაც შეუძლიათ სისხლის გათხელება. ამ პროდუქტის სამკურნალო თვისებების გასაზრდელად შეგიძლიათ მოამზადოთ ნივრის ნაზავი. ამის გასაკეთებლად, გაასუფთავეთ ნიორი, დაჭერით, მოათავსეთ მასა შუშის კონტეინერში და დაამატეთ 0.5 ჭიქა არაყი. დაახურეთ კონტეინერს სახურავი და დატოვეთ ბნელ ადგილას 10 დღის განმავლობაში. შემდეგ, მიიღეთ 10 წვეთი, ჭამამდე 30 წუთით ადრე. დარწმუნდით, რომ აუცილებლად სვამთ წყალს.
ჯინჯერის ფესვები
გარდა იმისა, რომ ჯინჯერის ფესვები ხელს უწყობს სისხლის გათხელებას, ის ასევე ამცირებს შაქრის დონეს და აუმჯობესებს საჭმლის მონელების. მაღალი არტერიული წნევის და არითმიის მქონე ადამიანებმა და უნდა გამოიყენონ უფრო ფრთხილად.
თუთის ფესვები
აიღეთ 200 გ სუფთა ფესვები და კარგად გარეცხეთ. დაასხით 3 ლიტრი ცივი წყალი და დატოვეთ 1 საათის განმავლობაში. დადგით დაბალ ცეცხლზე: როდესაც ნარევი ადუღდება, გამორთეთ კიდევ 15 წუთი გააჩერეთ. შემდეგ შეინახეთ მაცივარში. რეკომენდებულია 200 გრამის მიღება 5 დღის განმავლობაში 3-ჯერ დღეში. შემდეგ შეისვენეთ, 2-3 დღის განმავლობაში და გაიმეორეთ. უნდა ჩაიტაროთ 2-3 კურსი.
ხორბალი
რეკომენდირებულია ჭამოთ 1 ს.კ. ხორბალი ყოველდღიურად. ეს შეიძლება დაემატოს ბოსტნეულის სალათებს, ეს არის ცხიმოვანი მჟავების წყარო.
ბევრი ადამიანი იღებს ასპირინს სისხლის გათხელებისთვის. მართლაც, ეს არის ერთ-ერთი ყველაზე ეფექტური საშუალება, მაგრამ მას ასევე შეუძლია ზიანი მოგაყენოთ. ფაქტია, რომ მისი ნაწილაკები ფიქსირდება კუჭის კედლებში და წყლულების მიზეზებად იქცევა. ამიტომაც გვსურს, გაგიზიაროთ ეს ხალხური საშუალებები.
სალიცილის მჟავა ბევრ ხილსა და ბოსტნეულში გვხვდება. მათი რეგულარული გამოყენება დადებითად იმოქმედებს სისხლზე.გაუზიარეთ ინფორმაცია სხვებს და შეინარჩუნეთ ჯანმრთელობა.