ყველა ვთანხმდებით, რომ სალათის მომზადება განსაკუთრებულად მარტივია. ალბათ ეს არის ერთადერთი ახსნა, თუ რატომ არის ის ასე პოპულარული. 25 წლის წინ, ვიენეგრედის ან ოლივიეს მომზადებისას არაფერს უმატებდნენ, შემდეგ კი გამოჩნდა მაიონეზი და ამის შემდეგ დავიწყეთ ყველა ინგრედიენტების დამატება.
დღეს ჩვენ გთავაზობთ ბროწეულისგან და ქათმისგან მომზადებულ ორიგინალურ სალათს.
ბროწეულის ტკბილი მარცვლები გამოიყენება, არა მხოლოდ დესერტის მომზადების დროს. ხბოს და სხვა ცნობილ ქართულ კერძებს მათი გამოყენებით ამზადებენ. ჩვენ გთავაზობთ, რომ განვავითაროთ ეს მიმართულება და გამოვიყენოთ ბროწეული არა მხოლოდ დღესასწაული მაგიდის გაფორმებისთვის, არამედ ინგრედიენტის სახითაც.
მასალები:
- კარტოფილი – 1ც
- ქლიავის ჩირი – 50 გ
- სტაფილო 1 ც
- ჭარხალი – 1 ც
- ქათმის ფილე – 100 გ
- ქამა სოკო – 100 გ
- ბროწეულის მარცვლები – 100 გ
- კაკალი – 5 ც
- მაიონეზი გემოვნებით
მომზადება:
1. იმისათვის, რომ მოვამზადოთ სალათი, პატარა ნაჭრებათ დაჭერით კაკალი, ქათმი, სტაფილო, კარტოფილი და ჭარხალი.
2. გაყავით ორ ნაწილად. განათავსეთ დაჭრილი კარტოფილი, როგორც პირველი ფენა. დაამატეთ მაიონეზი. სტაფილო მოათავსეთ როგორც მეორე ფენა. ასევე დაფარული უნდა იყოს დაფარული მაიონეზით.
3. წვრილად დაჭერით წიწაკა მოაყარეთ სტაფილოს. მომდევნო ფენა უნდა იყოს ჭარხალი, ასევე მაიონეზით. შემდეგ ქათმის ფილე, მაიონეზი, დაჭრილი ქამა სოკო და ისევ მაიონეზი.
4. ამ ყველაფერს მოაყარეთ ბროწეილი და დაჭრილი კაკალი.
დარწმუნებული უნდა იყოთ, რომ ნამდვილი გურმანები დააფასებენ ბროწეულის და ქათმის სალათს და კიდევ მეტს მოითხოვენ. გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს, მათაც ძალიან მოეწონებათ.