იმის ნაცვლად, რომ ყველი მაღაზიაში შეიძინოთ, რომლესაც უამრავი დანამატი აქვს, უმჯობესია ის სახლში მოამზადოთ.
ჩვენ გაგიზიარებთ ფრანგულ რეცეპტს, რომელიც თქვენი ფავორიტი გახდება.
მასალები:
- 0.5 ლიტრი რძე (3.5% ცხიმი)
- 0,5 კგ ყველი (9% ან მეტი ცხიმი)
- 0.5 ჩ.კ. სოდა
- 1 კვერცხი
- 50 გ კარაქი
- მარილი გემოვნებით
მომზადება:
1.ერთმანეთს შეურიეთ რძე და ყველი. განათავსეთ ცეცხლზე და აურიეთ.
2.როდესაც რძე ადუღდება, შეამცირეთ სითბო და გააგრძელეთ მომზადება, ურიეთ მუდმივად.
3.რძე უნდა გამაგრდეს. შემდეგ გადმოიღეთ იმისათვის, რომ დაიწუროს.
4.შემდეგ დაუმატეთ სოდა, კარაქი კვერცხი და დადგით დაბალ ცეცხლზე.
5.მოხარშეთ დაახლოებით 5 წუთით, შემდეგ გამორთეთ გაზი. გადმოიღეთ იმისათვის, რომ დაიწუროს. ყველი მზადაა.
6.ყველი შეინახეთ მაცივარში. დატოვეთ მთელი ღამით.
დილით გამოიღეთ და ისიამოვნეთ.მოგიმზადებიათ ოდესმე ყველი სახლში? გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც.
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს