მრავალფეროვანი სალათები – საახალწლო მენიუს განუყოფელი ნაწილი. თითოეულ დიასახლისს საკუთარი რეცეპტი აქვს: ზოგს მოსწონს კლასიკური ოლივიე, ზოგს ქაშაყი. სადღესასწაულო მაგიდისთვის სალათიც კი გაფორმების ნაწილი გახდება.
ჩვენ დღეს შემოგთავაზებთ ორ განსაკუთრებული სალათი რეცეპტს, რომელიც ყველას ძალიან მოგეწონებათ. ორივე სადღესასწაულო მაგიდის ნამდვილი ფავორიტი იქნება.
მასალები:
- 300 გ მოხარშული ქათმის ფილე
- 2 წითელი ხახვი
- 1 წითელი ტკბილი წიწაკა
- 1 ყვითელი ტკბილი წიწაკა
- 1/2 კომბოსტო
- 1 მწვანე ხახვი
- 2 ს.კ. არაჟანი
- 1 ს.კ. მდოგვი
- 1 ჩ.კ. სოიოს სოუსი
- 2 კბილი ნიორი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
1. დაჭერით ქათმის ფილე და დაანაკუწეთ პატარა ნაკუწებად. მოათავსეთ თასში.
2. ქათამს შეურიეთ დაჭრილი წითელი და ყვითელი წიწაკა.
3. დაჭერით ხახვი რგოლებათ და დაამატეთ უკვე მომზადებულ ინგრედიენტებს.
4. დაჭერით კომბოსტო და ჩაყარეთ თასში. შემდეგ ყურადღებით და ნაზად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი.
5. ცალკე თასში მოათავსეთ არაჟანი, მდოგვი, სოიოს სოუსი და ნიორი. სალათი მოათავსეთ თეფშზე, მოაყარეთ მწვანე ხახვი. სალათი მზადაა!
მეორე სალათი:
მასალები:
- 200 გრ ლორი
- 250 კრაბის ჩხირები
- 2 დამუშავებული ყველი
- 1 ხახვი
- 6 კვერცხი
- 1 ტკბილი და მჟავე ვაშლი
- 100 გ არაქისი
- 350 გრ მაიონეზი
- მარილი და პილპილი გემოვნებით
ხახვის მარინადი:
- 1 ჩ.კ. შაქარი
- 2 ს.კ. წყალი
- 0.5 ჩ.კ. მარილი
- 2 ს.კ. ძმარი
მომზადება:
1. პირველი თქვენ უნდა დაამარინადოთ ხახვი. წვრილად დაჭერით და ჩაყარეთ ღრმა თასში. დაამატეთ შაქარი, წყალი, მარილი და ძმარი, კარგად აურიეთ და დატოვეთ 15-20 წუთი.
2. დაჭერით სკრაბი პატარა კუბიკებად.
3. იგივენაირად დაჭერით ლორიც.
4. მოხარშეთ კვერცხი და ერთმანეთისგან გამოყავით ცილა და კვერცხის გული. ცილა მოათავსეთ ცალკე.
5. კვერცხის გული დაანარევრეთ ჩანგლის გამოყენებით.
6. შეურიეთ მაიონეზი, რომ ლორი, კრაბის ჩხირები და კვერცხის გული.
7. ეს სალათი რამდენიმე ფენათ უნდა განათავსოთ. პირველი ფენა უნდა იყოს ყველი, კვერცხის ცილა და მაიონეზი.
8. მეორე ფენა უნდა იყოს კვერცხის გული.
9. მესამე ფენა უნდა იყოს ხახვის მარინადი.
10. შემდეგ კრაბის ჩხირები.
11. შემდეგი ფენა არის ვაშლი. გახეხეთ და დაამატეთ კრაბის ჩხირებს ზემოდან.
12. მეექვსე ფენა არის ლორი.
13. შემდეგი არის არაქისი. გახეხეთ და ზემოდან მოაყარეთ.
14. კვერცხის ცილის ნახევარს მოსხით მაიონეზი და ზემოდან მოაყარეთ, ხოლო მეორე ნაწილი ეგრევე მოაყარეთ.
15. სალათი თითქმის მზადაა. უბრალოდ უნდა დატოვოთ ის რამდენიმე საათით. გაფორმებისთვის, დაადეთ ზემოდან ოხრახუშის ფოთოლი. გემრიელად მიირთვით.