
ბრინჯი გახდომისთვის უკვე არ არის ფანტასტიკა, არამედ პრაქტიკული რეალობა.შრი-ლანკაში მეცნიერებმა წარმოადგინეს მეთოდი, რომელიც ამცირებს ბრინჯის კალორიულობას.
მნიშვნელოვანია, რომ ეს მიდგომა მარტივად ხელმისაწვდომია ყოველდღიურ პირობებში.გარდა ამისა, ის ჯანსაღი კვების სისტემას იდეალურად ერგება.
საინტერესოა, რომ შედეგი მიიღწევა მცირე ცვლილებით ბრინჯის მომზადების ტექნიკაში.რადგანაც მეთოდი რთული არაა, მისი გამოყენება ყველას შეუძლია სახლში.
ამასთან, ის აუმჯობესებს ორგანიზმის გლუკოზის დამუშავების უნარს.ამგვარად, ბრინჯი აღარ იქნება წონის მომატების მიზეზი, არამედ გახდომის მოკავშირე.
ბრინჯი გახდომისთვის – შრი-ლანკური მეთოდი, რომელიც შედეგს ნამდვილად იძლევა
არაჩვეულებრივი გამოსავალია მათთვის, ვისაც ბრინჯი გახდომისთვის სურს ყოველდღიურ მენიუში. მეთოდის წყალობით, მისი კალორიულობა საგრძნობლად მცირდება და გახდომის პროცესიც ერთგვარად ჩქარდება.
მაგალითად, ქოქოსის ზეთი ცვლის ბრინჯის სახამებელს და აქცევს მას რეზისტენტულ სახეობად. ამავდროულად, გაცივების ეტაპი აძლიერებს ეფექტს, რაც საბოლოოდ უზრუნველყოფს დაბალ გლიკემიურ რეაქციას.
სწორედ ამიტომ, ბრინჯი აღარ წარმოადგენს დიეტის შიშის საგანს, არამედ ხდება მისი ნაწილიც.
როგორ ამცირებს შრი-ლანკური მეთოდი ბრინჯის კალორიულობას
უპირველეს ყოვლისა, ქოქოსის ზეთი მოქმედებს ბრინჯის სახამებლის სტრუქტურაზე. როდესაც ის ემატება ადუღებულ წყალში, იწყება ფერმენტული გარდაქმნა.
მნიშვნელოვანია, რომ შემდეგ ეტაპზე ბრინჯი გაცივდეს მინიმუმ 12 საათით. ამ პროცესით ის იძენს რეზისტენტულ თვისებას და აღარ იშლება მარტივ შაქრებად. ამიტომ, ორგანიზმი ვეღარ გარდაქმნის მას სწრაფი ენერგიის წყაროდ, რაც ამცირებს კალორიების რაოდენობას.
ბრინჯი გახდომისთვის
- დაიწყეთ ბრინჯის ხარშა ჩვეულებრივი მეთოდით. როდესაც წყალი ადუღდება, ჩაამატეთ მასში მცირეოდენი ქოქოსის ზეთი (ბრინჯის მასის 3%). მას შემდეგ, რაც ბრინჯი მომზადდება, შეინახეთ ის მაცივარში 12 საათით.
- ამ მეთოდის წყალობით ბრინჯში სახამებლის სტრუქტრუა რადიკალურად იცვლება. ის ხდება რეზისტენტული და კარგავს კალორიულობას.
დამატებით შეგიძლიათ სცადოთ ჩინური ბრინჯის რეცეპტი, რომელიც გემოთი რესტორნისას არაფრით ჩამოუვარდება.
ხშირად დასმული კითხვები ბრინჯი გახდომისთვის
- შეიძლება თუ არა ბრინჯის მიღება დიეტის დროს?
დიახ, მაგრამ მხოლოდ იმ შემთხვევაში, თუ ის მომზადებულია სპეციალური მეთოდით. ამგვარად, კალორიებიც მცირდება. - რა როლს ასრულებს ქოქოსის ზეთი ბრინჯის ხარშვის პროცესში?
პირველ რიგში, ზეთი ცვლის სახამებელს და აქცევს მას რეზისტენტულ ფორმად, რაც ამცირებს კალორიულობას. - რატომ არის საჭირო ბრინჯის მაცივარში განთავსება 12 საათით?
ეს პროცესი აუცილებელია, რადგან გაცივებისას სახამებლის სტრუქტურა ძლიერად იცვლება და ორგანიზმზე ზემოქმედებაც მცირდება.
მოლოდინი და შედეგები ბრინჯი გახდომისთვის
- საწყის ეტაპზე, შედეგი შესაძლოა ერთი კვირის შემდეგ უკვე შესამჩნევი იყოს.
რადგანაც ორგანიზმი იწყებს ახალ სახამებელზე რეაგირებას, მეტაბოლიზმიც თანდათანობით აქტიურდება. - შემდეგ ეტაპზე, ენერგიის დონის მომატება და შიმშილის კონტროლი შესამჩნევად უმჯობესდება.
ამასთან, დაბალი გლიკემიური რეაქცია ხელს უწყობს მადასა და წონის მართვას. - დასასრულს, რეგულარული გამოყენებისას ეს მეთოდი ხელს უწყობს წონის სტაბილიზაციას და ცხიმოვანი ფენების შემცირებას.
ამავდროულად, გაუმჯობესებულია საჭმლის მონელება და შაქრის მეტაბოლიზმი.
დასკვნა რედაქციისგან ბრინჯი გახდომისთვის
დასაწყისისთვის, მეცნიერები ხაზგასმით აღნიშნავენ, რომ რეზისტენტული სახამებლის ეფექტი დადასტურებულია.
Journal of Functional Foods კვლევამ აჩვენა, რომ ის ამცირებს ინსულინის კონცენტრაციას და აუმჯობესებს მეტაბოლიზმს.
მეორე მხრივ, Nutrition Research Reviews-ის ანალიზი მიუთითებს, რომ ქოქოსის ზეთი იცვლის სახამებლის სტრუქტურას.
ეს ცვლილება ქმნის ნაკლებად ათვისებად ფორმას, რაც დიეტის ეფექტიანობას მნიშვნელოვნად ზრდის.
დასასრულისთვის, American Journal of Clinical Nutrition მტკიცედ ადასტურებს, რომ გაცივებული ბრინჯი ხელს უწყობს წონის რეგულაციას.
რეზისტენტული სახამებელი მოქმედებს როგორც პრებიოტიკი და დადებითად ზემოქმედებს ნაწლავურ ფლორაზე.
განსაკუთრებით გააზიარე ეს ინფორმაცია მეგობრებთან, შეინახე მომავლისთვის და დაგვიტოვე კომენტარი შენი აზრით.