მარწყვის ბურახი – რეცეპტი, რომელიც გაგაგიჟებთ თავისი გამორჩეული არომატით

96
მარწყვის ბურახი

მარწყვის ბურახი არამხოლოდ არომატული, არამედ საოცრად გამაგრილებელი სასმელიც არის.მის მოსამზადებლად საჭიროა მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტი და სწორი თანმიმდევრობა.

გარდა ამისა, შედეგი ნამდვილად აღაფრთოვანებს ყველას, ვინც დააგემოვნებს.თუ სწორად დაგეგმავთ პროცესს, ბუშტუკებით გამდიდრებულ სასმელს მიიღებთ.

სხვა მხრივ, ბურახი იდეალურია როგორც დამოუკიდებელი დესერტ-სასმელი.შეგიძლიათ მოამზადოთ წინასწარ და მაცივარში შეინახოთ რამდენიმე დღით.

ამავდროულად, ქიშმიშის დამატება აძლევს ბურახს უნიკალურ გემოს.შედეგად, მიიღებთ შინაურულ, ბუნებრივ და ჯადოსნურ სასმელს.

მარწყვის ბურახი – არომატული და ნატურალური საზაფხულო სასმელი სახლში

სცადე ეს რეცეპტი და თავად გაიგებ, რატომ უყვართ ყველას მარწყვის ბურახი. საჭიროა მხოლოდ მარწყვი, წყალი, შაქარი და რამდენიმე ქიშმიში.

გარდა ამისა, ლიმონმჟავა აძლევს სასმელს სასიამოვნო სიმჟავეს. მაგალითად, ქიშმიში აჩენს ბუნებრივ ბუშტუკებს დუღილისას.

დასასრულს, გააციე მაცივარში და მიირთვი ცივად. შედეგად მიიღებ გამაგრილებელ სასმელს, რომელიც ნებისმიერ ცხელ დღეს გაახალისებს.

მარწყვის ბურახის დუღილის პროცესის დეტალური ახსნა

დასაწყისისთვის, მარწყვი წყალში უნდა ადუღდეს და შემდგომ გაცივდეს. შემდეგ ეტაპზე, დაემატება შაქარი, ლიმონმჟავა და წვენი გადაწურება.

ამავდროულად, ქიშმიშის დამატება იწყებს ბუნებრივ დუღილს ბოთლში. მაგალითად, ბუშტების გამოჩენა დუღილის აქტიური სტადიის მაჩვენებელია. დასასრულს, მაცივარში მოთავსება აჩერებს პროცესს და ამკვრივებს არომატს.

საჭირო მასალა:

  • 250 გ მარწყვი
  • 700 მგ წყალი
  • 2-3 ს.კ შაქარი
  • 0,5 ჩ.კ ლიმონმჟავა
  • ქიშმიში

მომზადება:

  1. მარწყვს დაასხით წყალი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გამორთეთ და აცადეთ გაგრილება 15-20 წუთით.
  2. დაუმატეთ შაქარი და ლიმონმჟავა. კარგად მოურიეთ, რომ გრანულები ბოლომდე გაიხსნას.
  3. შემდეგ წვენი საწურით გადაწურეთ, ჩაასხით ბოთლებში და აცადეთ ოთხის ტემპერატურამდე გაცივება.
  4. შემდეგ თითო ბოთლში ჩააგდეთ 5-6 ცალი ქიშმიში.
  5. შემდეგ კვასი მოათავსეთ ოთხის ტემპერატურაზე ბნელ ადგილას 3-5 დღით. კვასი მზადაა, როდესაც ქიშმიშები ბოთლის ზედაპირზე მოექცევა, ბუშტები გაჩნდება და სასმელი სპეციფიურ სასიამოვნო გემოს შეიძენს.
  6. შემდეგ შედგით ბოთლები მაცივარში 4-5 დღით და გემრიელად მიირთვით.

დამატებით, იხილეთ მარწყვის ლიქიორი – ს რეცეპტი.

ხშირად დასმული კითხვები მარწყვის ბურახის მომზადებაზე

  1. აუცილებელია მარწყვის ბურახისთვის ლიმონმჟავას დამატება?
    ლიმონმჟავა აძლიერებს არომატს და უზრუნველყოფს სასმელის მჟავიანობის დაბალანსებას. გარდა ამისა, ხელს უწყობს დუღილის პროცესს.
  2. რამდენ ხანში დუღდება მარწყვის ბურახი?
    დუღილი იწყება 2-3 დღეში და სრულდება 5 დღის ფარგლებში. თუმცა, ქიშმიშის ზედაპირზე ამოსვლა პროცესის დასრულების მანიშნებელია.
  3. როგორ შევინახოთ ბურახი მომზადების შემდეგ?
    დასრულებული მარწყვის ბურახი უნდა შეინახოთ მაცივარში. ამავდროულად, აუცილებელია ბოთლი მჭიდროდ იყოს დახურული.

მოლოდინი და შედეგები მარწყვის ბურახის მომზადებისას

დასაწყისში შეიძლება არ იყოს დარწმუნებული, დუღილი სწორად წარიმართება თუ არა.
თუმცა, ბუშტუკების გაჩენა და ქიშმიშის ამოსვლა პროცესის წარმატებას ცხადყოფს.
გარდა ამისა, არომატი და ფერი დროთა განმავლობაში გამოკვეთილად უმჯობესდება.

შემდგომ დღეებში, სასმელი ხდება უფრო გამჭვირვალე და დაბალანსებული გემოთი.
ასევე, მაცივარში დაძველება არმატულობას ამტკიცებს და ბურახს წონადობას მატებს.
საბოლოოდ, მიიღებთ ბოთლში დაბუშტულ, არომატულ და შესანიშნავ მარწყვის ბურახს.

დასასრულს, სახლში მომზადებული სასმელი სჯობს მაღაზიის ხელოვნურ ანალოგებს.
ასეთი ვარიანტი ჯანმრთელობისთვისაც ბევრად უსაფრთხოა და ბუნებრივი გემო აქვს.
მომდევნო ცდაზე შედეგი კიდევ უფრო გაუმჯობესდება გამოცდილების საფუძველზე.

დასკვნა რედაქციისგან მარწყვის ბურახის შესახებ

საოჯახო დუღილიან სასმელებზე ჩატარებული კვლევა ადასტურებს, რომ ნატურალური ინგრედიენტები აუმჯობესებს ბაქტერიულ ბალანსს.
“Fermented Beverages and Their Probiotic Potential” ამის დასტურია – დუღილი სასარგებლო მიკროფლორას ქმნის.

მარწყვის ბიოქიმიური შემადგენლობა მდიდარია ანტიოქსიდანტებით და ფენოლური კომპონენტებით.
“Strawberry phytochemicals and health benefits” ხაზს უსვამს მის დადებით ზეგავლენას გულსისხლძარღვებზე.

შაქრის ბუნებრივი გადამუშავება დუღილის პროცესში ამცირებს გლიკემიურ დატვირთვას და აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას.
“Health Effects of Fermented Foods and Beverages” ამბობს, რომ ასეთი სასმელები სასარგებლოა დიეტის რეგულირებისთვის.

გააზიარე მარწყვის ბურახის ეს რეცეპტი მეგობრებს, დატოვე შენი შთაბეჭდილება კომენტარებში და აუცილებლად შეინახე, რომ ხელთ გქონდეს მომავლისთვის – ეს სასმელი ნამდვილად ღირს ხელახლა მომზადებად.