ხორცისგან მომზადებული უგემრიელესი კერძი, რომელიც სტუმრების გაოცებას გამოიწვევს

1327

ეს კერძი უკვე ძალიან ბევრი ადამიანის სახლში ახალი წლის მნიშვნელოვანი კერძია. ეს არის ნამდვილი ბომბა! – თქვა ჩემმა ერთ-ერთმა სტუმარმა, როდესაც პირველად გავასინჯე.

წვნიანი, სურნელოვანი და სიურპრიზებით სავსე ხორცის ბურთულა ძალიან სუფრასთან ყველას გაოცებას იწვევს. ჩვენ გაგიზიარებთ რეცეპტს და მისი მომზადება აუცილებლად მოგინდებათ ახალი წლის სუფრისთვის.
მასალები:

  • 800 გ ღორის ფილე
  • 100 გ ქათმის ფილე
  • 1 ხახვი
  • 1 სტაფილო
  • 6-8 ქამა სოკო
  • 100 გრ მყარი ყველი
  • 1 ლიმონი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 3 ს.კ. სოიოს სოუსი
  • 1 ს.კ. თაფლი
  • 1 ჩ.კ. მდოგვი
  • ოხრახუში
  • იტალიური მწვანილი, შავი წიწაკა, სუნელი გემოვნებით
  • მცენარეული ზეთი სოუსისთვის

მომზადება:
1. დაჭერით და დააბრტყელეთ ღორის ფილე, მოატარეთ მას წიწაკა და მწვანილი. ქათმის ფილე წვრილად დაჭერით და იგივენაირად შეაზავეთ.

2. ერთმანეთს შეურიეთ 2 ჩაის კოვსი სოიოს სოუსი, მდოგვი, ლიმონის წვენი და 2 ჩაის კოვზი მცენარეული ზეთი. ამ სოუსით ხორცი დაამარინადეთ და დატოვეთ მთელი ღამე.

3. მოხარშეთ წყალში ჩაყარეთ სოკო და გააჩერეთ 3 წუთით.

4. შეურიეთ ერთმანეთს წვრილად დაჭრილი სტაფილო, წვრილად დაჭრილი ხახვი და 2 კბილი ნიორი.

5. დაუმატეთ სოკოს, და ბოლოს დაუმატეთ მცენარეული ზეთი.

6. გახეხეთ ყველი, შეურიეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილი. დაუმატეთ სოკოს.

7. აიღეთ მრგვალი საცხობი ტაფა და მოათავსეთ მასში ღორის ფილე ისე, რომ ბოლომდე მოამრგვალოთ. დაუმატეთ ბოსტნეული.

8. მოამზადეთ სოკოს ქუდებივით და ზემოდან მოათავსეთ ყველი.

9. ასევე აიღეთ ქათმის ფილე და ზემოდან მოათავსეთ დანარჩენი ბოსტნეული.

10. მჭიდროდ გაახვიეთ ფოლგაში.

11. შედგით ღუმელში 40 წუთით 180 გრადუსზე. ამის შემდეგ, გახსენით ფოლგის ზედა მხადე, დაუმატეთ სოიოს სოუსი და თაფლი. შედგით ისევ ღუმელში 15-20 წუთით, სანამ კერძი ყავისფერი არ გახდება.

12. შეგიძლიათ გააფორმოთ მოცვით. კერძი ძალიან ადვილად დაიჭერება და იქნება საკმაოდ გემრიელი.

კერძი მზადაა. გემრიელად მიირთვით.