მოიხსენით გულძმარვა, მუცლის შებერილობას და დაიძინეთ მშვიდად მძიმე საკვების მიღების შემდეგაც კი.

8

გიჭირს დაძინება საკვების მიღების შემდეგ? სავსე კუჭი, გულძმარვა და უსიამოვნო შეგრძნებები ღამით განსაკუთრებით პრობლემურია. საბედნიეროდ, არსებობს მარტივი, ბუნებრივი საშუალება, რომელიც დაგეხმარება საჭმლის მომნელებელი სისტემის გაუმჯობესებაში. ქოქოსის ზეთის, ჯანჯაფილისა და კურკუმას ნარევი არა მხოლოდ კუჭის გაღიზიანებას ამცირებს, არამედ ორგანიზმის დეტოქსიკაციასაც უწყობს ხელს.

ხშირად დასაძინებლად სავსე კუჭით ვწვებით, რაც მძიმე საკვების მიღებით ან საჭმლის მომნელებელი სისტემის ცუდი მუშაობითაა განპირობებული. ამ ფაქტს დიდი ალბათობით გულძმარვამდე და უძილობამდე მივყავართ.

ჩვენ ვიცით, თუ როგორ დაგეხმაროთ ასეთ სიტუაციაში. ქოქოსის ზეთის, ჯანჯაფილისა და კურკუმას ნარევი ძალზედ სასარგებლოა ჩვენი ორგანიზმისთვის. ეს საშუალება გვიხსნის კუჭის გაღიზიანებას, გულძმარვას და საგრძნობლად გვიუმჯობესებს საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას.

ქოქოსის ზეთი ჯანსაღი ცხიმების უშრეტი წყაროა და ის ძლიერ ანტიმიკრობულ თვისებებს ფლობს, რაც საჭმლის მონელებასთან დაკავშირებული პრობლემების გადაჭრაში გვეხმარება.

კურკუმა ანთების საწინააღმდეგო და ანსტისეპტიკური ძლიერი საშუალებაა, რომელიც კუჭ-ნაწლავის ტრაქტთან დაკავშირებული პრობლემების გადაჭრაში გვეხმარება.

რეცეპტს, რომელსაც დღეს შემოგთავაზებთ, უამრავი სარგებელი მოაქვს ჩვენი ორგანიზმისთვის:

  • გვეხმარება კუჭ-ნაწლავის ტრაქტთან დაკავშირებული პრობლემების გადაჭრაში;
  • გამოიყენება ორგანიზმის დეტოქსიკაციისთვის;
  • აუმჯობესებს სისხლის ცირკულაციას და ათხევადებს მას;
  • ხელს უშლის წყლულების განვითარებას;

საკუთარი ანთების საწინააღმდეგო თვისებების წყალობით, ეს საშუალება ხსნის ტკივილის ართრიტის დროს.

ინგრედიენტები:

  • 2 ჭიქა ქოქოსის ზეთი;
  • ჯანჯაფილის პატარა ფესვი ან 1 ჩ.კ ჯანჯაფილი გახეხილი ფესვი;
  • 1 ჩ.კ კურკუმა;
  • 1 ს.კ ორგანული, ნატურალური თაფლი;
  • 1/4 ჩ.კ დაფქული შავი პილპილი;

მომზადების წესი:

  1. ამ გემრიელი და სასარგებლო სასმელის მომზადება ძლზედ მარტივია. ის დაგიმშვიდებთ კუჭს, გაგიუმჯობესებთ საჭმლის მომნელებელი სისტემის მუშაობას, მოგიხსნით შებერილობას და გულძმარვას.
  2. სასურველ ჭურჭელში შეურიეთ თითოეული ინგრედიენტი თაფლის გარდა. მიღებული ნარევი ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში. ამ დროის გასვლის შემდეგ გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან, ჩაამატეთ მასში თაფლი, აურიეთ და გემრიელად მიირთვით!
  3. ეს სასმელი უნდა მიირთვათ დაძინებამდე რამდენიმე საათით ადრე პატარ-პატარა ყლუპებით.

ხშირად დასმული კითხვები (Q&A):

  1. რა დროს ჯობია მივიღოთ ეს სასმელი?
    სასურველია მისი მიღება დაძინებამდე 1-2 საათით ადრე, რათა საჭმლის მომნელებელ სისტემას დრო ჰქონდეს დასამუშავებლად.
  2. შეიძლება თუ არა ამ სასმელის ყოველდღიურად მიღება?
    დიახ, შესაძლებელია, თუმცა ჯობია დღეში ერთხელ მიიღოთ და მიადევნოთ ორგანიზმის რეაქციას ყურადღება.
  3. შეიძლება თუ არა ამ რეცეპტს სხვა ინგრედიენტების დამატება?
    დიახ, შეგიძლიათ დაამატოთ დარიჩინი ან ლიმონის წვენი დამატებითი არომატისთვის და სარგებლის გასაძლიერებლად.

რჩევა რედაქციისგან:ბოლო კვლევები აჩვენებს, რომ ბუნებრივი ინგრედიენტების კომბინაცია, როგორიცაა კურკუმა და ჯანჯაფილი, დადებითად მოქმედებს საჭმლის მონელებაზე და ანთების პროცესების შემცირებაში (Smith et al., 2023). ქოქოსის ზეთი კი მდიდარია საშუალო ჯაჭვის ტრიგლიცერიდებით (MCT), რაც საჭმლის გადამუშავებას ამარტივებს და ორგანიზმს ენერგიით ამარაგებს (Johnson & Brown, 2022). ამდენად, ეს მარტივი, მაგრამ ეფექტური რეცეპტი დაგეხმარებათ კუჭ-ნაწლავის მუშაობის გაუმჯობესებაში, გულძმარვისა და შებერილობის შემცირებაში და მშვიდი ძილის მიღწევაში.