
საუკეთესო გეგმა გასახდომად! თქვენს რაციონში აუცილებელია ცილების შემცველობის გაზრდა – იკვებეთ ხორცით, თევზით, ხაჭოთი და სხვა რძის პროდუქტებით. უარი თქვით პურზე, შაქარზე და სხვა რაფინირებულ საკვებზე. სვით ბევრი წყალი და ასევე ჩაამატეთ თქვენს რაციონში ერთი უმნიშვნელოვანესი ინგრედიენტი…. იმისათვის, რომ გახდომის პროცესი სირთულეების გარეშე მიმდინარებდეს და არ იყოს ზიანის მომტანი ორგანიზმისთვის, აუცილებელია მისი ტოქსინებისაგან გაწმენდა, ასევე კუჭნაწლავის კარგი ფუნქციონირება!
ნაწლავების პერისტალტიკის გაუმჯობესება და წონის კლების დაჩქარება შეუძლია ბოჭკოებით მდიდარ კოქტეილს. დალიეთ ის ყოველდღე საუზმობის დროს და რამოდენიმე დღის შემდეგ თავს ბევრად უკეთ იგრძნობთ. გირჩევთ კარგად დაიმახსოვროთ ეს რეცეპტი!
ინგრედიენტები:
- 1 ჭიქა უცხიმო კეფირი
- 2 ს/კ ქატო (შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ბლენდერში დაფქული შვრიის ფანტელებით.)
- 1 ს/კ სელის ფქვილი (შეგიძლიათ ბლენდერით დაფქვათ სელის მზესუმზირა)
- 1 ჩ/კ კაკაოს ფხვნილი
- 6-7 ცალი ჭანჭური (ჩირი)
- ერთი მწიკვი დარიჩინი
- 50მლ ცხელი წყალი
მომზადების წესი:
- დაასხით ჭანჭურის ჩირს ადუღებული წყალი და რამოდენიმე წუთი დატოვეთ გასაჟღენთად.
- შეურიეთ კეფირი, ქატო (ან შვრიის ფანტელები), სელის ფქვილი, დარიჩინი და კაკაოს ფხვნილი.
- დააბლენდერეთ შავი ქლიავი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. იმისათვის, რომ კოქტეილი ცოტა დაატკბოთ შეგიძლიათ დაუმატოთ 1 ფინიკიც.
- შეურიეთ მშრალი პროდუქტები კეფირს და მოურიერთ. კოქტელი მზად არის!
თითქოს და რა მარტივი რეცეპტია, მაგრამ რამხელა სარგებელი მოაქვს ორგანიზმისთვის… ჭანჭურის ჩირის რეგულარული გამოყენება ნაწლავების ფუნქციონირების ნორმალიზირებს ბოჭკოების, ფოსფორის, თუთიის და მაგნიუმი მაღალი შემცველობის ხარჯზე.
გასაოცარი აღმოჩენა: ქლიავის ჩირში შემავალი ნაცარი და სორბიტოლი ორგანიზმზე მიზანმიართულად მოქმედებს. ის გვეხმარება მადის დაქვეითებაში და ტკბილეულზე მოთხოვნილების დაიამარტივდება!
რედაქციისგან: ეს კოქტეილი მდიდარია ბოჭკოებით, რაც მას იდეალურ საკვებად აქცევს წონის კლების პროცესის დაჩქარებისთვის და კუჭნაწლავის ფუნქციონირების გაუმჯობესებისთვის. ქატო, სელის ფქვილი და კაკაოს ფხვნილი მდიდარია დისპერსული ბოჭკოებით, რომლებიც ხელს უწყობენ ნაწლავების პერისტალტიკას, იძლევიან გრძელვადიან შეგრძნებას “სრულობის” შესახებ და ამცირებენ შიმშილის შეგრძნებას (Slavin, 2013). ჭანჭურის ჩირი, რომელიც შეიცავს დიდი რაოდენობით ფოსფორს, მაგნიუმს და თუთიას, ასევე ხელს უწყობს ნაწლავების ტრანსპორტის გაუმჯობესებას და ხელს უწყობს მონელების პროცესებს.
ამასთანავე, სორბიტოლის და ნაცარის კომბინაცია, რომლებიც ჭანჭურის ჩირში არის, ხელს უწყობს ტკბილეულისადმი მოთხოვნილების შემცირებას და მადის კონტროლს, რაც დამატებით დადებით ეფექტს ახდენს წონის კლების პროცესზე (Micha et al., 2017). გარდა ამისა, კეფირი და მისი მიკროორგანიზმები ხელს უწყობენ მიკროფლორის ბალანსის შენარჩუნებას, რაც მნიშვნელოვანია საერთო ჯანმრთელობისთვის.
ყურადღება უნდა მიექცეს, რომ სწორი დიეტა, რომელიც შეიცავს მაღალპროტეინულ და ბოჭკოებით მდიდარ საკვებს, ხელს უწყობს ჯანმრთელობას და წონის კლების პროცედურებს, როცა ეს მუდმივად და თანმიმდევრულად მოქმედებს (Slavin, 2008).