წვნიანი ქათმის კატლეტი. რომელი ინგრედიენტი იძლევა შესანიშნავი გემოს გარანტიას

62

ქათმის ხორცი ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარულია დიასახლისებს შორის. ეს არც არის გასაკვირი, რადგან ის გამოირჩევა დაბალი ფასით და ასევე იმით, რომ მისი მომზადება შედარებით მარტივია. თუმცა ზოგიერთ დიასახლისს არ მოსწონს ქათმის ხორცი და მას მშრალს უწოდებს. არსებობს საიდუმლოებები, რომლებიც დაგეხმარებათ თავიდან აიცილოთ ეს პრობლემა და მოამზადოთ, მაგალითად, წვნიანი ქათმის კატლეტი. სწორედ ამ კერძის რეცეპტს წარმოგიდგენთ ვივიენის დღევანდელ სტატიაში.

ის, რომ ქათმის ხორცი შეიძლება იყოს ძალიან წვნიანი და რბილიც კი, ჩემი მეგობრისგან გავიგე. ერთ დღეს ის ქათმის კატლეტით გამიმასპინძლდა, რომელსაც წარმოუდგენლად ნაზი გემო ჰქონდა. თავიდან არც კი მჯეროდა, რომ ეს ქათმის ხორცისგან მომზადებული კერძი იყო. მაგრამ მეგობარმა გამანდო საიდუმლო, თუ როგორ უნდა გავხადოთ ქათმის ფარში წვნიანი მხოლოდ ერთი ინგრედიენტის გამოყენებით.

წვნიანი ქათმის კატლეტი

თითოეული დიასახლისი კატლეტს სხვადასხვა ინგრედიენტს უმატებს და გემოც განსხვავებულია. ყველაზე ხშირად ამატებენ ხახვს, კვერცხს და პურს. მაგრამ გამოცდილი მზარეულები ქათმის კატლეტებს პურის ნაცვლად ჩვეულებრივ ხაჭოს ამატებენ. ამის უპირატესობა ის არის, რომ ხაჭოსთან ერთად კატლეტი უფრო წვნიანი და ნაზი გამოდის, ფერმენტირებული რძის პროდუქტის გემო კი – სრულყოფილად ავსებს გატარებული ქათმის ხორცის გემოს.

როგორ მოვამზადოთ ქათმის კატლეტი ხაჭოთი

ინგრედიენტები:

  • 600 გ ქათმის ფილე;
  • 200 გ ხაჭო;
  • 1 ხახვი;
  • 1 კვერცხი;
  • სანელებლები გემოვნებით;
  • მარილი გემოვნებით;
  • საფანელი შესაწვავად;
  • მცენარეული ზეთი.

მომზადების წესი

1. აიღეთ 2 ქათმის მკერდი (დაახლოებით 600 გრ) და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. სხვათა შორის, მზა ფარშის გამოყენებაც შეიძლება, რომელიც მაღაზიაში იყიდება. ხახვი დაჭერით და დაუმატეთ გატარებულ ხორცს.

2. ახლა უნდა მოამზადოთ ხაჭო. გაითვალისწინეთ, რომ არ უნდა გამოიყენოთ მჟავე ხაჭო, რადგან მას შეუძლია მნიშვნელოვნად გააფუჭოს კატლეტის გემო. საუკეთესოა სახლური ხაჭო. თუ პროდუქტი მსხვილი მარცვლებისგან შედგება, უნდა მოზილოთ ისე, რომ კატლეტებში ხაჭოს გუნდები არ იგრძნოთ. ეს შეიძლება გაკეთდეს ჩანგლით ან ბლენდერით. დაამატეთ ხაჭო გატარებულ ხორცს.

ამის შემდეგ ფარშს დაუმატეთ კვერცხი, სანელებლები, მარილი და კარგად აურიეთ. სველი ხელებით დაამზადეთ კატლეტები და ამოავლეთ საფანელში.

კატლეტი შეწვით მზესუმზირას ზეთში ორივე მხრიდან, სრულ მომზადებამდე. გემრიელად მიირთვით!

წვნიანი ქათმის კატლეტი ხაჭოთი ძალიან მარტივი მოსამზადებელია და ძალიან გემრიელი გამოდის!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს