არაჟნისა და რძისგან დამზადებული დესერტი, ბავარიული რეცეპტის მიხედვით

133

ზოგიერთი დესერტი იმდენად წარმატებულია, რომ რამდენიმე ქვეყანა იბრძვის იმისთვის, რომ საკუთარი უწოდოს. ასე მოხდა “ბავარიული დესერტის” შემთხვევაშიც. ლოგიკის მიხედვით, ის სუფთა გერმანული უნდა იყოს. თუმცა, ამას კატეგორიულად არ ეთანხმებიან ინგლისელი კონდიტრები, რადგან ამ რეცეპტის საფუძველს წარმოადგენს მათი კრემი “კუსტარდი”. ამის აღიარებისთვის მზად არ არიან ასევე ფრანგი კონდიტრები, რომლებიც დიდი ხნით ადრე იყენებდნენ კრემების კვერცხის გულებით გასქელების ტექნოლოგიას. უბრალოდ საოცარია, როგორ აღმოჩნდა არაჟნისა და რძისგან მომზადებული დესერტი ასეთი მოთხოვნადი!

მაგრამ, სინამდვილეში, მასში განსაკუთრებული არაფერია: ნაღები, რძე, კვერცხის გულები და ჟელატინი გასასქელებლად. თუმცა, ხავერდოვანი ტექსტურის და კეთილშობილი წარმოშობის გამო, “ბავარიული დესერტი” არ ღირს იაფი. მშვენიერია, რომ მისი მარტივად მომზადება შესაძლებელია სახლშიც.

ბავარიული დესერტის რეცეპტი

თავად მომზადებას დაახლოებით 10 წუთი სჭირდება, მაგრამ უნდა დაიწყოთ ერთი დღით ადრე. თუ, რა თქმა უნდა, გსურთ, რომ სტუმრებს დესერტი მოსვლისთანავე მიართვათ. მიუხედავად იმისა, რომ ის საკმაოდ სწრაფად მკვრივდება, უმჯობესია 6 საათი მაინც გააჩეროთ სიცივეში. კონდიტრები ამ პროცესს სტაბილიზაციას უწოდებენ. გარდა ამისა, დესერტის მოსამზადებლად საჭიროა უბრალოდ ჟელატინის გახსნა და ინგრედიენტების შერევა.

დაგჭირდებათ:

  • 20 გ ჟელატინი;
  • 3 კვერცხის გული;
  • 60 გ შაქარი;
  • 1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი;
  • რძე 250 მლ;
  • 250 გ არაჟანი.

1. სწრაფად ხსნად ჟელატინს დაასხით ცივი რძე (50 მლ) და დატოვეთ სანამ არ შესქელდება.

2. ამასობაში გული, ვანილი და ჩვეულებრივი შაქარი შეურიეთ რძეს. ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და დადგით ცეცხლზე.

3. ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, ურიეთ, სანამ შესქელდება და პირველი ბუშტები არ გამოჩნდება.

4. შემდეგ მდუღარე კრემს დაუმატეთ აფუებული ჟელატინი და ურიეთ სანამ არ გაიხსნება.

5. შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი და კარგად აურიეთ.

6. მზა ნარევი მოათავსეთ სილიკონის ფორმაში (ან თუნდაც რძის ტეტრაპაკში) და შემდეგ შედგით მაცივარში გასამაგრებლად 6 საათით. მზადაა!

მომზადების ტექნოლოგია გულისხმობს შოკოლადის და ხილის პიურეს დამატებას, როგორც ნატურალური არომატიზატორების. გააკეთეთ ეს ჟელატინის დამატებამდე. მას ასევე ემატება კენკრა, ბისკვიტის ნაფხვენი და კანფეტებიც კი. სუფრასთან მიტანამდე „ბავარიული დესერტს“ შეგიძლიათ მოაყაროთ ქოქოსის ფანტელები ან მოასხათ მინანქარი. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს