თუ სახლში არის გაზქურის ღუმელი, მაშინ პერგამენტიც უნდა იყოს. ეს საყოფაცხოვრებო ნივთი უბრალოდ შეუცვლელია, როდესაც საქმე ეხება ცხობას და ღუმელში სხვადასხვა კერძის მომზადებას. ის ასევე შესაფერისია საკვების ეკოლოგიურად შესანახად. თუმცა, ეს არის ის, რისი დამატებაც ხშირად გვავიწყდება საყიდლების სიაში. და როცა ცომი ან ხორცი მზად არის ღუმელში გამოსაცხობად, ბევრს უჩნდება კითხვა: რით ჩაანაცვლოს საცხობი ქაღალდი?
თუ სახლში ეს მნიშვნელოვანი რულონი არ აღმოგაჩნდებათ, საშიში არაფერია. დამიჯერეთ, თქვენს სამზარეულოში ადვილად ნახავთ მის შესანიშნავ შემცვლელს. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში საცხობი ქაღალდის რამდენიმე ალტერნატივას შემოგთავაზებთ.
რით ჩავანაცვლოთ პერგამენტი სამზარეულოში
მოდით მივყვეთ თანამიმდევრულად: რისთვის არის საჭირო პერგამენტის ქაღალდი? ჩვეულებრივ, ცომეულისა და სხვა საკვების დაწვის თავიდან ასაცილებლად. თუმცა, სხვა საყოფაცხოვრებო ნივთებსაც შეუძლიათ გაუმკლავდნენ ამ ამოცანას. ჩვენ გაგიზიარებთ მათ ჩამონათვალს და დასასრულს ერთ პატარა ხრიკს.
ფოლგა. თუ ფოლგა მაღალი ხარისხისაა, კერძს ნამდვილად არ მიეწებება. ის ნაკლებად შესაფერისია ცხობისთვის, მაგრამ ბევრად უკეთესია ხორცისა და ბოსტნეულისთვის.
სილიკონის ფორმა ან საფენი. მზად იყავით იმისთვის, რომ ის ძალიან ცხელდება, ასე რომ, ქვედა ნაწილი უფრო სწრაფად მომზადდება, ვიდრე ზედა.
ტეფლონის საფენი. სილიკონის საფენზე უკეთესად უხდება გამოცხობას. ის თანაბრად თბება.
კალკა. ის პრაქტიკულად პერგამენტის ნათესავია, მაგრამ მოგიწევთ ერთი ხრიკის გამოყენება, რომელსაც ქვემოთ განვიხილავთ.
საოფისე ქაღალდი. დიახ, დიახ, ჩვეულებრივი პრინტერის ქაღალდი! წაიკითხეთ, როგორ უნდა მოიქცეთ, რომ ის ცხობისთვის გამოდგეს.
ვთქვათ, ცხობისას ხელთ გაქვთ მხოლოდ საკანცელარიო ქაღალდი. საშიში არაფერია! ამოიღეთ საცხობი ფორმა და მოათავსეთ მასზე რამდენიმე ცალი ფურცელი. შემდეგ აიღეთ სილიკონის ფუნჯი და გულუხვად გადაუსვით მცენარეული ზეთი. ქაღალდი საფუძვლიანად უნდა გაჯერდეს ზეთით, რის შემდეგაც იგი გახდება შესაფერისი ცომეულის, ხორცის, ბოსტნეულის და სხვა ყველაფრის გამოსაცხობად, რასაც თქვენ მოისურვებთ.
კულინარიაში მშვენიერი ის არის, რომ ბევრი რამ ურთიერთშემცვლელია. თუნდაც ისეთი პოპულარული რამ, როგორიცაა პერგამენტის ქაღალდი. ერთადერთი, როდესაც სიფრთხილე უნდა გამოიჩინოთ, მერინგის და ბეზეს მომზადებაა. ეს დესერტები შეიძლება მართლაც ისე შეეწებოს, რომ ვეღარ ააძროთ.