სახლური ჰალვა მანანის ბურღულით. უფრო გემრიელია, ვიდრე მაღაზიაში ნაყიდი

66

ისეთი ცნობილი აღმოსავლური დესერტი, როგორიცაა ჰალვა, ძალიან შეუყვარდათ ტკბილეულის მოყვარულებს მთელ მსოფლიოში. სხვადასხვა ქვეყანაში ამ დელიკატესს საკუთარი ტექნოლოგიით ამზადებენ. ახლო აღმოსავლეთში პოპულარულია სეზამის ჰალვა, აღმოსავლეთ ევროპაში – მზესუმზირას, ბალკანეთში – ხორბლის ფქვილისგან დამზადებული, ინდოეთში – ბოსტნეულის და რძისგან დამზადებული ჰალვა. ეს დესერტი ასევე მზადდება მანანის ბურღულისგან. ამ პროდუქტის საფუძველზე, ის წარმოუდგენლად გემრიელი გამოდის. აღსანიშნავია, რომ მანის ჰალვა არის ფანტასტიკური დელიკატესი, რომლის მომზადებაც სახლის პირობებშიც შეიძლება.

ამ პროცესს არ შეიძლება ვუწოდოთ ძალიან რთული, რადგან ასეთი ჰალვის მომზადებას დიდი დრო არ სჭირდება და არ საჭიროებს დიდ ძალისხმევას. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში ჰალვის მარტივ და ხელმისაწვდომ რეცეპტს გთავაზობთ!

მანანის ბურღულის ჰალვა: შესაფერისი ფორმა

მანანის ბურღულზე დაფუძნებული ჰალვის მოსამზადებლად აიღეთ 30 სმ დიამეტრის და 3 სმ სიღრმის ფორმა. დესერტი არ გამოვა ძალიან მაღალი. მოსახერხებელი იქნება მისი ფორმიდან ამოღება და ნაწილებად დაჭრა.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 350 გ მანანის ბურღული;
  • 120 გ კარაქი;
  • 250 გ შაქარი;
  • 130 გ თხილი;
  • 1 მწიკვი დარიჩინი;
  • 500 მლ წყალი.

მომზადების მეთოდი:

1.სქელძირიან ქვაბში ჩაყარეთ შაქარი და დაასხით წყალი. ხარშეთ ზომიერ ცეცხლზე 8-9 წუთის განმავლობაში, ენერგიულად ურიეთ. ადუღების შემდეგ სიროფი ცეცხლზე კიდევ 2-3 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ და შემდეგ გაზქურიდან გადმოდით.

2. მოშუშეთ თხილი მშრალ, წინასწარ გახურებულ ტაფაზე 2 წუთის განმავლობაში, ზომიერ ცეცხლზე. გაცივებულ თხილს მოაცილეთ კანი. თხილის უმეტეს ნაწილს ვაბლენდერებთ, ხოლო მცირე ნაწილს დანით ვჭრით, საშუალო ზომის ნაჭრებად.

3. გააცხელეთ ტაფა და გაადნეთ კარაქი. დაუმატეთ მანანის ბურღული და შუშეთ სანამ არ გამუქდება.

4. მანანის ბურღულს ფრთხილად დაასხით შაქრის სიროფი და ენერგიულად ურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას. გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 3 წუთის განმავლობაში. გადაიტანეთ ცალკე ჭურჭელში და გააცივეთ.

5. მიღებულ მასას დაამატეთ დაბლენდერებული და დაჭრილი თხილი. კარგად აურიეთ.

6. მთლიანად გაგრილებული მასა გადაიტანეთ ფორმაში, თანაბრად გაანაწილეთ და დატკეპნეთ. გადააფარეთ საკვები ცელოფანი და შედგით მაცივარში 2 საათით.

7. ამოიღეთ ჰალვა ფორმიდან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.

გახსოვდეთ, რომ მანანის ბურღულის თბილი მასის მაცივარში მოთავსება კატეგორიულად აკრძალულია, რადგან წარმოიქმნება კონდენსატი. ამ შემთხვევაში ჰალვა ვერ გამკვრივდება საჭირო მდგომარეობამდე. ამიტომ, ამ ეტაპზე არ არის საჭირო აჩქარება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს