ცხარე კერძების მოყვარულები უდავოდ დააფასებენ ამ რეცეპტს, რადგან ამ გზით მომზადებული მწვანე აჯიკა ძალიან პიკანტური და წარმოუდგენლად არომატულია! იმისათვის, რომ ამ გემრიელი აჯიკის რამდენიმე ქილა დახუფოთ, დაგჭირდებათ მხოლოდ ბულგარული და ცხარე წიწაკა და ასევე ნიორი.
ეს რეცეპტი არ გულისხმობს არანაირ ცეცხლზე მომზადებას. უბრალოდ ბოსტნეული უნდა აქციოთ ერთგვაროვან მასად. შემდეგ კი შეგიძლიათ დაისვენოთ ნახევარი საათით, ვინაიდან ამ დროს ბოსტნეულის ნაზავი უნდა ადუღდეს. ამის შემდეგ აჯიკა ქილებში უნდა გადაიტანოთ და მერე დახუფოთ! ძალიან მარტივია!
მწვანე აჯიკა: როგორ მოვამზადოთ
ამ აჯიკის მომზადებისას პიკანტურობის დონე თავად დაარეგულირეთ. თუ ძალიან დიდი ცხარე წიწაკები არ გაქვთ, მაშინ უმჯობესია აიღოთ არა ორი, არამედ სამი ან ოთხი. აჯიკას უნდა ჰქონდეს ძალიან პიკანტური გემო. ამას კი ცხარე წიწაკის და ნივრის დამატება უზრუნველყოფს.
საჭირო ინგრედიენტები:
- 1,5 კგ მწვანე ბულგარული წიწაკა;
- 3 თავი ნიორი;
- 2 ცხარე წიწაკა;
- 2 ს.კ. მარილი;
- 100 გ შაქარი;
- 50 მლ ვაშლის ძმარი.
- მომზადების მეთოდი:
ბულგარული წიწაკა კარგად გარეცხეთ. მოაშორეთ თესლი და ყუნწები. ბოსტნეული დაჭერით რამდენიმე ნაწილად.
2. ცხარე წიწაკა კარგად გარეცხეთ. მოაშორეთ ყუნწი და დაჭერით. გაასუფთავეთ ნიორი.
3. ბოსტნეული დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
4. მიღებული მასა ღრმა ჭურჭელში გადაიტანეთ. დაამატეთ შაქარი და მარილი. დაამატეთ ვაშლის ძმარი.
5. კარგად შეურიეთ ერთმანეთს ყველა ინგრედიენტი. დააყოვნეთ ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში. დროდადრო ურიეთ.
6. აჯიკა სუფთა ქილებში გადაიტანეთ. ქილები გაავსეთ.
7. ქილებს დაახურეთ თავსახურები და შედგით მაცივარში.
ეს აჯიკა ხორცთან ერთად უნდა მიირთვათ. ის შეავსებს და გამოავლენს მის გემოს. დარწმუნდით ამაში ქათმის ფილეს სტეიკის მომზადებით. ამისათვის აიღეთ ქათმის მკერდი და გაჭერით 2 ნაწილად. ხორცის ნაჭრები დანით დასერეთ და ჩანგლით გახვრიტეთ. წყალში გახსენით 1 ს.კ მარილი და 1 ს.კ. შაქარი და ქათმის ფილე მასში მოათავსეთ. დააყოვნეთ 15 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ ფილე გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცით. შეწვით სტეიკები კარაქში, წინასწარ გახურებულ ტაფაზე. გემოვნებით დაამატეთ ხმელი ქონდარი და დაფქული შავი პილპილი. წვნიანი ქათმის სტეიკი აჯიკასთან ერთად მზად არის! გემრიელად მიირთვით!