გემრიელი სოუსის მომზადება კვერცხისა და რძის გარეშე შესაძლებელია! უცხო, მაგრამ ამავე დროს გემრიელი სოუსი თქვენს მაგიდაზე სულ რაღაც 15 წუთში იქნება. მისი მომზადება საკმაოდ მარტივია. აუცილებელია მხოლოდ ხარისხიანი ინგრედიენტები და თქვენი ვაშლის სოუსი პიკანტური ნოტებით მზად არის!
ის გამოდის კაშკაშა კურკუმას წყალობით, მოტკბო-მომჟავო ხილის გამო და უჩვეულოდ გემრიელი ნატურალური პროდუქტების კომბინაციის გამო. თუ უკვე მოგბეზრდათ მაღაზიაში ნაყიდი სოუსები, რომლებიც შეიცავს უამრავ ქიმიურ ნივთიერებას, გაითვალისწინეთ ეს რეცეპტი. ის თქვენი საყვარელი სოუსი გახდება!
როგორ მოვამზადოთ ვაშლის სოუსი სწორად
ამ სოუსის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სახის ხილი. უმჯობესია, თუ ხილი ცოტა ტკბილი იქნება. თუ ძალიან მჟავე ვაშლს გამოიყენეთ, მაშინ უნდა დაამატოთ არა 1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი, არამედ 1 ჩაის კოვზი. ამ შემთხვევაში, გირჩევთ დაამატოთ ცოტაოდენი შაქარი. ერთი ჩაის კოვზი საკმარისი იქნება. მაშინ სოუსის გემო აუცილებლად მოგეწონებათ!
საჭირო ინგრედიენტები:
- 4 პატარა ვაშლი;
- 1 ჩ.კ. მარილი;
- 1 ს.კ. მდოგვი;
- დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით;
- 1 მწიკვი კურკუმა;
- 1 ს.კ. ლიმონის წვენი;
- 200 გ მცენარეული ზეთი.
მომზადების მეთოდი:
1. გაასუფთავეთ ვაშლები. ამოიღეთ გული. ვაშლი დაჭერით 4 ნაწილად და მოათავსეთ პოლიეთილენის ცელოფანში. შეკარით და დანით გაუკეთეთ ნახვრეტები, რომ ორთქლი გამოვიდეს. შედგით მიკროტალღურ ღუმელში დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
2. გადაიტანეთ ვაშლი ბლენდერის თასში. დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი პიურეს მიღებამდე. დაუმატეთ მარილი, მდოგვი და ლიმონის წვენი.
3.დაამატეთ კურკუმა და დაფქული შავი წიწაკა. დაამატეთ მცენარეული ზეთი. ათქვიფეთ ყველა ინგრედიენტი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
4. სოუსი ჩაასხით სუფთა, მშრალ ქილაში, დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში.
ეს სოუსი შესანიშნავად უხდება როგორც ბოსტნეულის, ასევე ხორცის სალათებს. ეს მათ უნიკალურ პიკანტურ ნოტებს მატებს. მასთან ერთად შეგიძლიათ მოამზადოთ ქათმის ფილეც. ხორცი დაამუშავეთ, დააყარეთ მარილი და პილპილი. ღრმა ჭურჭელში შეურიეთ 3 ს.კ. ვაშლის სოუსი და წვრილად გახეხილი მყარი ყველი. მიღებული მასა თხელ ფენად გადაუსვით საცხობ ფორმაში მოთავსებულ ქათმის ფილეს. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. ნაზი ქათამი ტკბილ-მჟავე სოუსში მზად არის!