ხაჭოს ნამცხვრის კლასიკური რეცეპტი

28

კლასიკური ხაჭოს ნამცხვრის გემო ბევრისათვის ჯერ კიდევ ბავშვობიდან არის ნაცნობი. დღესდღეობით, ძნელია იპოვოთ ასეთი ნაზი ნამცხვარი საცხობებში. ძალიან კარგია, რომ მისი მომზადება სახლის პირობებშიც შეიძლება. ამ დესერტის რეცეპტი ცნობილმა უკრაინელმა ბლოგერმა – ალინა ფუდიმ გააზიარა. მომხიბვლელმა ხელმარჯვე ქალბატონმა ისაუბრა, თუ როგორ უნდა გამოაცხოთ ფუმფულა ხაჭოს ნამცხვარი დამოუკიდებლად.

ამ ტკბილი კერძის მოსამზადებლად, თუ შესაძლებელია, უნდა გამოიყენოთ შინაურული ხაჭო. ამ შემთხვევაში ნამცხვრის შიგთავსი წარმოუდგენლად გემრიელი იქნება. გარდა ამისა, ამ გზით თქვენ დარწმუნებული იქნებით ძირითად პროდუქტის ხარისხში, რითაც მზადდება დესერტი.

როგორ გამოვაცხოთ ხაჭოს ნამცხვარი, ალინა ფუდის რეცეპტის მიხედვით

ნამცხვრის ძირითადი მასა უნდა იყოს ძალიან ნაზი. ამ შედეგის მისაღწევად, მომზადების პირველ ეტაპზე ძალიან ყურადღებით უნდა იყოთ. თუ ცომი ძალიან წებოვანი გამოვა, უნდა დაამატოთ ცოტაოდენი ხორბლის ფქვილი. ასევე, არ შეიძლება მისი მოზელა დიდი ხნის განმავლობაში, რადგან მასა ძალიან მკვრივი გახდება.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 460 გ ხორბლის ფქვილი;
  • 2 კვერცხი;
  • 130 გ შაქარი;
  • 1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი;
  • 0,3 ჩ.კ. მარილი;
  • 300 გ არაჟანი;
  • 100 გ კარაქი;
  • 0,5 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი;
  • 250 გ ხაჭო.

მომზადების წესი:

1. 300 გ ხორბლის ფქვილს შეურიეთ გამაფხვიერებელი. მიღებული მასა შეურიეთ გაცივებულ გახეხილ კარაქს. უნდა მიიღოთ ფხვიერი მასა.

2. დაუმატეთ 80 გ შაქარი, მარილი, 100 გ არაჟანი (20%-იანი) და 1 კვერცხი. მოზილეთ რბილი ცომი, რომელიც ხელებზე არ მიეწებება. დააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში ნახევარი საათით.

3. მოამზადეთ შიგთავსი. ხაჭო (9%-იანი) შეურიეთ ვანილის შაქარს, 200 გ არაჟანს (20%-იანს), 160 გ ხორბლის ფქვილს და 50 გ შაქარს. გამოაცალკევეთ გული. ცილა დაუმატეთ დარჩენილ ინგრედიენტებს და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

4. სამუშაო ზედაპირს მოაყარეთ ხორბლის ფქვილი. ცომი დაყავით 10 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გააბრტყელეთ და მიეცით მრგვალი ფორმა.

5. ერთ მხარეს მოათავსეთ ხაჭოს შიგთავსი და დააფარეთ მეორე ნაწილი.

6. საცხობ ფორმაში ჩაფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და გამზადებული ნაჭრები მასზე მოათავსეთ. კვერცხის გული ათქვიფეთ და ზემოდან გადაუსვით. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25 წუთის განმავლობაში.

მზა ხაჭოს ნამცხვრებს მოაყარეთ შაქრის პუდრი, მოათავსეთ ლანგარზე და მიართვით თქვენს ძვირფას სტუმრებს. ასეთ ნაზ ნამცხვართან და ფინჯან არომატულ ჩაისთან ერთად შეკრება ძალიან სასიამოვნო იქნება. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს