პურის შენახვის ვადის გახანგრძლივება მარტივი ამოცანაა, თუ იცით რამდენიმე ხრიკი. ეს პროდუქტი შეიძლება იყოს ახალი და რბილი საკმაოდ დიდი ხნის განმავლობაში. მთავარია ვიცოდეთ მისი სწორად შენახვა. ამ შემთხვევაში, თქვენ თავიდან აიცილებთ ობის გაჩენას და ქერქის გახმობას დროზე ადრე. მაშ, როგორ მოვიქცეთ, თუ პური სწრაფად ხმება? როგორ ავიცილოთ თავიდან ეს პრობლემა?
ამ კითხვებზე პასუხებს ვივიენის დღევანდელ სტატიაში წაიკითხავთ. მასში ვისაუბრებთ ყველაზე მნიშვნელოვან ნიუანსებზე, რომლებიც არ უნდა დაივიწყოთ პურის შენახვისას. და შემდეგ თქვენ შეძლებთ დატკბეთ ამ პროდუქტის სიახლით ძალიან, ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში.
პური სწრაფად ხმება და ობდება: როგორ არ დავუშვათ ეს
დაივიწყეთ მაცივარი
დროა გავაქარწყლოთ მითი პურის მაცივარში უსაფრთხოდ შენახვის შესახებ. ეს არ არის საუკეთესო ადგილი პურისთვის. როცა პური მაცივარში დევს, იწყება სახამებლის მოლეკულების კრისტალიზაციის პროცესი. შედეგად, პროდუქტი უფრო სწრაფად ფუჭდება და კარგავს საკუთარ გემოვნურ თვისებებს.
შეწყვიტეთ პოლიეთილენის პარკების გამოყენება
პურ-ფუნთუშეულის ცელოფანში დატოვება არ არის კარგი იდეა. უმჯობესია გამოიყენოთ ნაჭრის ჩანთა ან ქაღალდი. მათში პური გაცილებით დიდხანს გაძლებს. ამის გარანტიას გაძლევთ! ან უბრალოდ გადაახვიეთ პური საცხობ ქაღალდში და მშრალ ადგილას შეინახეთ.
რეკომენდაციები
იმისათვის, რომ პური რაც შეიძლება დიდხანს არ გახმეს, უნდა გაითვალისწინოთ კიდევ ორი პატარა რჩევა.
- პროდუქტები, რომლებიც ახანგრძლივებს სიახლეს. პური სწრაფად არ გაფუჭდება, თუ გვერდით დადებთ ვაშლის ნაჭერს, ცოტა მარილს, შაქრის ნატეხს ან ნიახურს. ამ უკანასკნელს შეუძლია ცომეულისთვის ტენიანობის გადაცემა, რის შედეგადაც ის გაცილებით ნელა გახმება.
- სწორი ჭრა. მნიშვნელოვანია, თუ რომელი მხრიდან მოჭრით პურის პირველ ნაჭერს. ეს უნდა გაკეთდეს არა ბოლოდან, არამედ შუაზე გაჭრით. ეს ხელს შეუშლის პურის ძალიან სწრაფად გაშრობას. და ეს ყველაფერი იმიტომ, რომ მისი დაჭრილი ნაწილები ერთმანეთთან მჭიდროდ იქნება მოთავსებული. საკმარისია მათი გვერდიგვერდ მჭიდროდ დადება და ნაჭრის ჩანთაში დატოვება.
თუ გსურთ შეინახოთ ეს პროდუქტი საპურეში, მაშინ განსაკუთრებული ყურადღება მიაქციეთ მასალას, რითაც არის იგი დამზადებული. ლითონი არც კი განიხილება. უმჯობესია გამოიყენოთ ხის საპურე და დააფაროთ სელის ხელსახოცი. ამ შემთხვევაში პური თავისი სიახლით გაგახარებთ არა ერთი ან ორი დღის განმავლობაში, არამედ ბევრად უფრო დიდხანს!