იდეალური ხორცის საფანელის საიდუმლო

115

თუ ფიქრობთ, რომ ხორცზე ოქროსფერი ხრაშუნა ქერქის თხელი ფენის მიღება შეუძლებელი ამოცანაა, მაშინ ვივიენის დღევანდელი სტატია გამოგადგებათ. დღეს ჩვენ გამოვავლენთ იდეალური საფანელის საიდუმლოებას, რომელსაც შეუძლია ყველაზე ჩვეულებრივი კერძიც კი კულინარიულ შედევრად აქციოს.

მხოლოდ რამდენიმე რჩევა საშუალებას მოგცემთ დაივიწყოთ საფანელის არათანაბარი გადანაწილების შესახებ. თქვენ ვეღარ დაინახავთ, როგორ სძვრება მომავალი ქერქი ხორცის ნაჭერს ჯერ კიდევ ტაფაში. ამიერიდან ის იდეალურად ოქროსფერი იქნება!

რაში მდგომარეობს ხორცის იდეალური საფანელის საიდუმლო?

მნიშვნელოვანი ნიუანსები

ქათმის, ღორის ან თევზის ძალიან ხრაშუნა ქერქის უზრუნველსაყოფად, თქვენ უნდა აირჩიოთ სწორი საფანელის ნარევი. ამისათვის თქვენ უნდა მოამზადოთ კვერცხის მასა, ნაღების ან კეფირის დამატებით. ეს პატარა ხრიკი დაგეხმარებათ, რომ საფანელი ხორცს უკეთ მიეკრას. ქათამიც და ღორის ხორციც გარედან ხრაშუნა და შიგნიდან წვნიანი იქნება.

იმისათვის, რომ ხორცი გამოვიდეს არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ლამაზიც, საფანელი გარშემო თანაბრად უნდა გადაანაწილოთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში არათანაბარი ტექსტურა უფრო მეტ მზესუმზირას ზეთს შთანთქავს. ამან შეიძლება გამოიწვიოს ქერქის დაშლა შეწვის დროს. რაც შეეხება თავად თერმულ დამუშავებას, ასევე მნიშვნელოვანია ერთი ნიუანსის გათვალისწინება: აუცილებელია ხორცის მოთავსება მხოლოდ კარგად გაცხელებულ მზესუმზირას ზეთში. ამ შემთხვევაში საფანელი უგემრიელეს ოქროსფერ ქერქად გადაიქცევა.

ცხარე ქათმის რეცეპტი საფანელით

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 700 გ ქათმის ფილე;
  • 300 გ საფანელი;
  • 2 კვერცხი;
  • 20 მლ ლიმონის წვენი;
  • მარილი გემოვნებით;
  • 10 გ დაფქული წითელი წიწაკა;
  • 20 გ კურკუმა;
  • მზესუმზირას ზეთი გემოვნებით.

როგორ მოვამზადოთ:

  • 1. ქათმის ფილე გარეცხეთ და გააშრეთ ქაღალდის პირსახოცებით. ხორცი დაჭერით მოგრძო თხელ ნაჭრებად. დაუმატეთ მარილი, კურკუმა, წითელი წიწაკა და ლიმონის წვენი. საფუძვლიანად აურიეთ და დააყოვნეთ 20 წუთის განმავლობაში.
  • 2. ცალკე კონტეინერში ათქვიფეთ კვერცხი და მოაყარეთ მარილი. მიღებულ ნარევში ამოავლეთ ქათმის ხორცი, შემდეგ კი ამოავლეთ საფანელში.
  • 3. მომზადებულ ხორცს ვწვავთ გაცხელებულ მზესუმზირას ზეთში. შემდეგ ქათმის ხორცი გადმოგვაქვს ქაღალდის პირსახოცებზე და ვაცდით, რომ ზედმეტი ცხიმი ჩამოიწუროს.

გაითვალისწინეთ ეს რეცეპტი ქათმის ხორცის საფანელით მომზადებისას. სახლში მომზადებული ცხარე ნაგეთსი აუცილებლად მოეწონება ყველას. თქვენ აღარ მოგიწევთ კაფეებში სიარული გემრიელი ქათმის კერძის საძიებლად.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს