კლასიკური სალათა “ოლივიე”

36

რა სასიამოვნოა ზამთრის დღესასწაულების მოლოდინი! მენიუს შედგენა, სადღესასწაულო ჩაცმულობაზე, დეკორსა და გასართობებზე ფიქრი – ეს უკვე სადღესასწაულო განწყობაა. საახალწლო სუფრაზე აუცილებლად უნდა იყოს სალათა “ოლივიე” – ტრადიციული ხემსი, რომლის უბრალოდ დანახვაც კი განწყობას აგიმაღლებთ.

მაგრამ რა ცვლილებები აღარ განიცადა კლასიკური სალათის რეცეპტმა! ახალი კიტრი – მჟავე კიტრის ნაცვლად, შებოლილი ძეხვი – მოხარშული ძეხვის ნაცვლად. ვიღაც ამ ხემსს სტაფილოს არ ამატებს, სხვები კი ამატებს სიმინდს ან ვაშლს. რა თქმა უნდა, გემოვნებაზე არ დავობენ. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში საბჭოთა კავშირის დროინდელ ტრადიციულ რეცეპტს გავიხსენებთ!

როგორ მოვამზადოთ კლასიკური ოლივიე

ოლივიე ძეხვით, არ არის ყველაზე სწრაფად მოსამზადებელი კერძი. საჭიროა კვერცხის და ბოსტნეულის მოხარშვა, ყველა ინგრედიენტის გულმოდგინედ დაჭრა თანაბარ კუბებად. ჩვენ გირჩევთ კიდევ რამდენიმე წუთის დახარჯვას სახლური მაიონეზის მოსამზადებლად. ამ შემთხვევაში თქვენი ხემსი უბრალოდ არაჩვეულებრივი იქნება!

ინგრედიენტები:

  • 3 კარტოფილი;
  • 5 კვერცხი:
  • 3 სტაფილო;
  • 350 გ მოხარშული ძეხვი;
  • 450 გ ბარდა დაკონსერვებული;
  • 5 მწნილი კიტრი;
  • 50 გ მწვანე ხახვი;
  • 1 შეკვრა კამა;
  • 250 გ მაიონეზი;
  • მარილი გემოვნებით;
  • დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

1. გარეცხეთ სტაფილო და კარტოფილი, დაასხით წყალი, მოაყარეთ მარილი და მოხარშეთ. ცალკე ქვაბში მოხარშეთ კვერცხი.

2. გაასუფთავეთ სტაფილო, კარტოფილი და კვერცხი. ერთი ზომის კუბებად დაჭერით ძეხვთან და კიტრთან ერთად.

3. წვრილად დაჭერით მწვანე ხახვი და კამა.

4. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი და დაამატეთ ბარდა.

5. დაამატეთ მაიონეზი, მარილი და წიწაკა.

მწვანე ხახვი თუ არ გექნებათ, შეგიძლიათ ჩაანაცვლოთ ჩვეულებრივი ხახვით. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს