სწრაფი ტორტი ღუმლისა და ცხობის გარეშე

403

ცოტა ხნის წინ, ალინა ფუდიმ, ნიჭიერმა კულინარიულმა ბლოგერმა, გააზიარა გემრიელი დესერტის რეცეპტი, რომელმაც მისი გამომწერები აღაფრთოვანა. მან თქვა, თუ როგორ უნდა მომზადდეს მარტივი ტორტი ღუმლისა და ცხობის გარეშე. მინიმალური ძალისხმევა!

ეს მდიდრული დესერტი გამოცხობის გარეშე მზადდება. მთავარია, ხელთ გქონდეთ ტაფა და 15 წუთი თავისუფალი დრო. თქვენ შეძლებთ გაახაროთ თქვენი საყვარელი ადამიანები ზღაპრული დელიკატესით.

როგორ მოვამზადოთ ტორტი ღუმლისა და ცხობის გარეშე

ასეთი დესერტისთვის ბაზის მომზადება ძალიან მარტივია. ალინა ფუდი გვირჩევს ფხვიერი მასის მომზადებას ფქვილის, შაქრისა და კარაქისგან და შემდეგ ამ მასის ტაფაზე მოშუშვას. გააჩერეთ იგი ცეცხლზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ამ პროცესს არაუმეტეს 5-6 წუთი დასჭირდება. დაიმახსოვრეთ, ფხვიერი მასა არ უნდა დაიწვას, ამიტომ მუდმივად ურიეთ სილიკონის ან ხის ნიჩბის გამოყენებით.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 180 გ შაქარი;
  • 250 გ ხორბლის ფქვილი;
  • 1 მწიკვი მარილი;
  • 170 გ კარაქი;
  • 500 გ არაჟანი;
  • 2 კვერცხი;
  • 1 ს/კ სახამებელი;
  • 20 გ ვანილის შაქარი.

მომზადების წესი:

1. 120გ დარბილებულ კარაქს შეურიეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი, 60გ შაქარი და მარილი. ეს ყველაფერი აქციეთ ფხვიერ მასად.

2. მიღებული მასა დაშუშეთ ტაფაზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. მუდმივად ურიეთ.

3. ქვაბში შეურიეთ კვერცხი, სახამებელი და 120 გ შაქარი. დაამატეთ არაჟანი (20% ცხიმიანობის). ხარშეთ შესქელებამდე, აქტიურად ურიეთ. პირველი ბუშტების გაჩენის შემდეგ გააჩერეთ გაზქურაზე ნახევარი წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.

4. კრემს დაუმატეთ ვანილის შაქარი და დარჩენილი დარბილებული კარაქი. საფუძვლიანად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

5. დაშუშული მასიდან გადადეთ 4 ს/კ ტორტის გაფორმებისთვის. დარჩენილი მასა გაყავით 4 ნაწილად. საცხობი ფორმის ძირზე და გვერდებზე მოათავსეთ პერგამენტი. გადაიტანეთ ფხვიერი მასის ნაწილი ფორმის ძირზე, თანაბრად გაანაწილეთ.

6. ზემოდან გადაანაწილეთ ცხელი კრემი. იგივე გაიმეორეთ მონაცვლეობით. დესერტს ზემოდან მოაყარეთ გადადებული ნამცეცები. გადააფარეთ საკვები ცელოფანი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ სრულად არ გაგრილდება.

7. შემდეგ დესერტი შედგით მაცივარში და გააჩერეთ მინიმუმ 6 საათის განმავლობაში. მზადაა!

ეს მადისაღმძვრელი ტორტი ნაზი არაჟნის კრემით თქვენს ერთ-ერთ საყვარელ დესერტად იქცევა. მის მომზადებაში რთული არაფერია, მაგრამ გემო ნამდვილად გაგაოცებთ!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს