კიტრის თესლის გაღვივება ნერგებისთვის

343

გამოცდილმა მებოსტნეებმა იციან, რომ კიტრის თესლის გაღივება ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაბიჯია ამ ბოსტნეულის მოყვანაში. მხოლოდ ასე შეიძლება კარგი მოსავლის მიღება, რომლისაც ყველა მეზობელს შეშურდება.

დარგვამდე კიტრის თესლი სათანადოდ უნდა მომზადდეს და შემდეგ გაღივდეს. ამაში რთულია არაფერია. მთავარია ჩვენი რეკომენდაციების დაცვა.

კიტრის თესლის გაღივება: ძირითადი მომენტები

მოსამზადებელი ეტაპი

გაჟღენთამდე თესლი სწორად უნდა მოვამზადოთ, რათა მაქსიმალური რაოდენობა ამოვიდეს. ეს კეთდება ძალიან მარტივად. ვაშორებთ ძალიან პატარა, მშრალ მარცვლებს, ასევე დაზიანებულს. ჭიქაში ვასხამთ ოთახის ტემპერატურის სუფთა წყალს და ვამატებთ ცოტა მარილს. კიტრის თესლს ვყრით წყალში. რომელიც მაღლა ამოვა, დასათესად გამოუსადეგარია.

შემდეგი ნაბიჯი არის თესლის გათბობა და დეზინფექცია. ამისათვის გააცხელეთ ღუმელი 60 გრადუსამდე. თესლი ერთ ფენად გაშალეთ პერგამენტ დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. შედგით ღუმელში და დატოვეთ 3 საათის განმავლობაში. თესლი ჩაყარეთ 60 გრადუსამდე გაცხელებულ წყალში. მხოლოდ ამის შემდეგ გადაიტანეთ მანგანუმის ხსნარში. კიტრის თესლი გაშალეთ პირსახოცზე და აცადეთ მთლიანად გაშრეს. შემდეგ გადაიტანეთ ხელსახოცზე და რამდენიმე დღით მოათავსეთ საყინულეში. მზადაა!

გაღივების დადასტურებული მეთოდები

  • 1.კიტრის თესლი გადაიტანეთ თეფშზე და შეასხურეთ წყალი სპეციალური ბოთლის გამოყენებით. რამდენიმე დღის შემდეგ, როდესაც გაღივდება, შეგიძლიათ დაიწყოთ დათესვა.
  • 2. ასევე თეფშზე შეგიძლიათ მოათავსოთ წყალში კარგად დასველებული ქაღალდის პირსახოცი. თესლი მასზე ზემოდან უნდა გაშალოთ და დააფაროთ მეორე სველი ქაღალდის პირსახოცი. ასე უნდა დატოვოთ 3 დღის განმავლობაში. პერიოდულად უნდა შემოწმდეს, ხომ არ შრება.
  • 3. საპირფარეშოს ქაღალდის 5 ფენა წყალში დაასველეთ და შუაში მოათავსეთ კიტრის თესლი. დაელოდეთ გაღივებას 3 დღის განმავლობაში.

უნდა გვახსოვდეს, რომ კიტრის თესლის აღმოცენებას 3-დან 5 დღემდე სჭირდება. თუ ამ დროის გასვლის შემდეგ ის არ გაღივდება, მაშინ დროა გადაყაროთ. ასეთი თესლი არ არის შესაფერისი წვნიანი ბოსტნეულის მოსაყვანად, რომლის სალათა ფანტასტიკურად არომატული და გემრიელი იქნება.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს