სანელებლებიანი ბობ-ჩორბა. ტრადიციული ბულგარული წვნიანი

46

ბობ-ჩორბა არის ტრადიციული ბულგარული წვნიანი, რომელიც მზადდება დიდი რაოდენობით ბოსტნეულისგან. ეს პირველი კერძი უაღრესად ნოყიერია და სანელებლების დიდი რაოდენობით გამოირჩევა. ნოყიერი წვნიანების მოყვარულებს ბობ-ჩორბა აუცილებლად მოეწონებათ!

კლასიკური რეცეპტის მიხედვით, თქვენ შეძლებთ ძალიან ნოყიერი პირველი კერძის მომზადებას, რომელიც აღაფრთოვანებს როგორც ზრდასრულ ადამიანებს, ასევე ბავშვებს. ბავშვებიც კი აუცილებლად მოითხოვენ ბობ-ჩორბას დამატებას, მიუხედავად ლობიოსი, რომელიც მათ არ უყვართ.

მოვამზადოთ კლასიკური ბობ-ჩორბა

ამ ბულგარული წვნიანის მომზადებისას ძალიან მნიშვნელოვანია წინასწარი მომზადება. ამიტომ, გირჩევთ, ლობიო წყალში ჩაალბოთ და დატოვოთ მთელი ღამით (მინიმუმ 8 საათი). ასევე სასურველია ხორცის ბულიონის წინასწარ მოხარშვა (დაგჭირდებათ არაუმეტეს 250 მლ).

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 400 გ ლობიო;
  • 2 ხახვი;
  • 1 სტაფილო;
  • 1 ბულგარული წიწაკა;
  • 2 პომიდორი;
  • 3 კბილი ნიორი;
  • 150 გ ნიახურის ფესვი;
  • 250 მლ ხორცის ბულიონი;
  • 1 დაფნის ფოთოლი;
  • მწვანილი გემოვნებით;
  • 2 ს/კ მზესუმზირას ზეთი;
  • მარილი გემოვნებით;
  • დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

1.გაასუფთავეთ ხახვი და სტაფილო. დაჭერით პატარა კუბებად. გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა. მოაშორეთ თესლი და ყუნწი. დაჭერით დიდ კუბებად. პომიდორი გარეცხეთ და დაჭერით კუბებად. დაჭერით ნიახურის ფესვი.

2. სქელძირიან ქვაბში ჩაასხით მზესუმზირას ზეთი და დადგით ცეცხლზე. ჯერ სტაფილო მოშუშეთ მსუბუქად და შემდეგ დაუმატეთ ხახვი და ნიახური. საფუძვლიანად აურიეთ. შუშეთ 2 წუთის განმავლობაში.

3. დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და პომიდორი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად. გააჩერეთ ცეცხლზე 3 წუთის განმავლობაში.

4. ბოსტნეულს დაუმატეთ წინასწარ ჩალბობილი ლობიო. ჩაასხით წყალი ისე, რომ სითხე მთლიანად ფარავდეს ქვაბის შიგთავსს. ისევ აურიეთ. დააფარეთ თავსახური. შეამცირეთ ცეცხლი მინიმუმამდე და ხარშეთ 50-60 წუთის განმავლობაში.

5. გაასუფთავეთ ნიორი და დანაყეთ. მწვანილი გარეცხეთ და დაჭერით. ქვაბში დაამატეთ ხორცის ბულიონი, ნიორი, მწვანილი, მარილი და პილპილი. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი. კარგად აურიეთ.

6. ქვაბის შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე. კიდევ ერთხელ აურიეთ. შეამცირეთ სითბო და ხარშეთ კიდევ ნახევარი საათის განმავლობაში.

უგემრიელესი ბულგარული წვნიანი მზად არის! წმინდა ესთეტიკურ მოსაზრებებზე დაყრდნობით, გირჩევთ მიირთვათ ეს ცხელი კერძი თიხის თეფშებში. გემრიელად მიირთვით!

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს