რძით მომზადებული ნამცხვარი ჩაისთვის. მარტივი რეცეპტი

967

ყველა დიასახლისმა იცის, რომ ნამცხვრების რეცეპტები მოითხოვს ყველა პროპორციის ძალიან მკაცრ დაცვას. წინააღმდეგ შემთხვევაში, სასურველი ტორტის ან ნამცხვრის ნაცვლად შესაძლოა საკვებად უვარგისი ბლინი მიიღოთ. მაგრამ არის რეცეპტები, რომლებიც არ საჭიროებს ინგრედიენტების ასეთ ზუსტ აწონვას და საშუალებას გაძლევთ ინგრედიენტების რაოდენობა კოვზებითა და ჭიქებით აზომოთ. ასეთ რეცეპტებს შორის ერთ-ერთი ყველაზე წარმატებულია რძით მომზადებული ნამცხვარი. ის გამოდის წარმოუდგენლად გემრიელი და მომზადებისას მინიმალურ ძალისხმევას მოითხოვს.

ამ ნამცხვრის გამოცხობა პირველად ჩემი მეგობრის წყალობით ვცადე. ერთ-ერთი მეგობრის დაბადების დღის აღსანიშნავად მეგობრები ქალაქგარეთ გავემგზავრეთ. ძალიან სწრაფად მოვემზადეთ, რის გამოც დაბადების დღის მილოცვისთვის ტორტის ყიდვა დაგვავიწყდა. მაგრამ მეგობარმა თქვა, რომ მას შეეძლო სწრაფად გამოეცხო გემრიელი ნამცხვარი, რომლის გაფორმებასაც იუბილარის ჩამოსვლამდე მოვასწრებდით. აღმოჩნდა, რომ ამის გაკეთება შესაძლებელია მიქსერის და სასწორის გარეშეც! გასაკვირია, მაგრამ ნამცხვარი ნამდვილად წარმოუდგენლად გემრიელი აღმოჩნდა.

ნამცხვარი რძით: ტორტს არაფრით ჩამოუვარდება

ეს ნამცხვარი იმით არის კარგი, რომ მის მომზადებას დიდი დრო არ სჭირდება. გარდა ამისა, მისი მომზადება ბავშვსაც კი შეუძლია, რადგან ინგრედიენტები სასწორის გამოყენების გარეშე იზომება. სხვათა შორის, მზა ნამცხვარი შეგვიძლია დავჭრათ ფენებად და მოვრთოთ მარტივი კრემით, რის შედეგადაც მივიღებთ გემრიელ ტორტს.

მარტივი ნამცხვარი რძით

ინგრედიენტები:

  • 3 კვერცხი;
  • 1 ჭიქა შაქარი;
  • 1 ჭიქა რძე;
  • 0.5 ჭიქა მცენარეული ზეთი;
  • 2 ჭიქა ფქვილი;
  • 12 გ გამაფხვიერებელი.

მომზადების წესი:

  1. ნამცხვრის მომზადება დაიწყეთ კვერცხის ათქვეფით. ამისათვის გამოიყენეთ კვერცხის სათქვეფი. კვერცხების დიდხანს თქვეფა არ არის საჭირო, საკმარისია მხოლოდ 1 წუთი. ათქვეფილ კვერცხს დაუმატეთ შაქარი და კვლავ ათქვიფეთ, სანამ კრისტალები არ გაიხსნება.
  2. ამის შემდეგ კვერცხის მასაში ჩაასხით რძე და მცენარეული ზეთი. ისევ აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  3. ცალკე თასში გაცერით ფქვილი და შემდეგ დაამატეთ გამაფხვიერებელი. მშრალი ინგრედიენტები ერთმანეთს შეურიეთ. ცომს თანდათან დაუმატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მუდმივად ურიეთ, რათა გორგლები დაიშალოს. ცომი უნდა იყოს გლუვი და არც ისე სქელი, უნდა იყოს ბლინების ცომის მსგავსი.
  4. ფორმაში, რომელშიც უნდა გამოაცხოთ ნამცხვარი, ჩაფინეთ პერგამენტი. ჩაასხით ცომი ფორმაში და შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში.
  5. ნამცხვარი ცხვება 30-35 წუთის განმავლობაში. მზად არის თუ არა, შეამოწმეთ ხის ჩხირით. ნამცხვარს გარედან ექნება ხრაშუნა ქერქი, გული კი – რბილი და ნაზი იქნება. ნამცხვარი შეგიძლია მორთოთ გამდნარი შოკოლადით, მინანქრით ან უბრალოდ შაქრის პუდრით. გემრიელად მიირთვით!
ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს