არაჟანი სასარგებლოა ნაწლავებისთვის, როგორც პრობიოტიკი

391

დიეტოლოგ მარინა მაკიშას რჩევაა, რომ უკუჩვენებების არარსებობის შემთხვევაში, რაციონში ჩართოთ ნაკლებ ცხიმიანი არაჟანი.

დიეტოლოგმა მაკიშამ განაცხადა, რომ არაჟანი სასარგებლოა ნაწლავებისთვის, როგორც პრობიოტიკი. სხვა სიტყვებით რომ ვთქვათ, ის მიეკუთვნება იმ პროდუქტებს, რომლებიც შეიცავს ბაქტერიებს, რომლებიც აუმჯობესებენ ნაწლავის მიკრობიოტის მდგომარეობას.

„როგორც კვლევა აჩვენებს, ფერმენტირებული რძის პროდუქტები – კარგია. უპირველეს ყოვლისა, იმიტომ, რომ ისინი პრობიოტიკებია, ანუ შეიცავს იმ ბაქტერიებს, რომლებიც ხელს უწყობენ ნაწლავის მიკროფლორის ნორმალური ბალანსის შენარჩუნებას“, – თქვა სპეციალისტმა.

დიეტოლოგმა არაჟნის სხვა უპირატესობებს შორის დაასახელა მასში ცილის არსებობა, რომელიც კარგად აითვისება ორგანიზმის მიერ და უზრუნველყოფს მას იმუნური სისტემისთვის მნიშვნელოვანი ამინომჟავეებით, ასევე რძის ცხიმებით. მარინა მაკიშას თქმით, რძის ცხიმის ზომიერი მოხმარება სასარგებლოა ჰორმონალური ბალანსის ნორმალიზებისთვის, ნაწლავების სწორი მუშაობისთვის და გულ-სისხლძარღვთა სისტემის ფუნქციონირებისთვის.

გარდა ამისა, არაჟანი არის კალციუმის წყარო, მიკროელემენტის, რომელიც პასუხისმგებელია კბილებისა და ძვლების სიძლიერეზე, კუნთების განვითარებაზე და გულის ჯანსაღ ფუნქციონირებაზე.

დიეტოლოგი რეკომენდაციას უწევს არაჟანს, ცხიმის შემცველობით არაუმეტეს – 15%-ისა.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველივე ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.