მარწყვი შეიცავს ნაკლებ შაქარს ალუბალთან შედარებით

378

დიეტოლოგი ანა შაფერი: მარწყვის ნახშირწყლოვანი დატვირთვა უფრო დაბალია და ეს კენკრა დიაბეტით დაავადებულთათვის უფრო სასურველია, ვიდრე ალუბალი.

დიეტოლოგმა შაფერმა თქვა, რომ მარწყვი შეიცავს ნაკლებ შაქარს, ვიდრე ალუბალი და ორგანიზმზე მისი გლიკემიური დატვირთვა უფრო დაბალია. ეს მნიშვნელოვანია სიმსუქნის, დიაბეტის და სხვა ჯანმრთელობის პრობლემების დროს, რომლებიც საჭიროებენ რაციონში ნახშირწყლებისა და შაქრის შეზღუდვას. სპეციალისტმა ჭარბი წონის, დიაბეტის და მეტაბოლური სინდრომის მქონე ადამიანებს მარწყვის ნაცვლად ალუბლის ჭამა ურჩია.

„100 გრამი ალუბალი შეიცავს 2 ჩაის კოვზ მარტივ შაქარს, ხოლო მარწყვის იგივე რაოდენობა შეიცავს ერთნახევარს“, – განმარტა დიეტოლოგმა.

ანა შაფერმა დასძინა, რომ მარწყვის იგივე პორცია გაცილებით მდიდარია C ვიტამინით (მარწყვი შეიცავს 60 მგ-ს, ალუბალი კი 15 მგ-ს). ექიმმა აღნიშნა, რომ ვიტამინი C არის ერთ-ერთი მთავარი ანტიოქსიდანტი, რომელიც ხელს უწყობს და აუმჯობესებს იმუნური სისტემის მუშაობას და ეხმარება ორგანიზმს საკვებიდან რკინის ათვისებაში.

უმჯობესია კენკრა ახალი მიირთვათ, რადგან კულინარიული დამუშავება ბევრ ვიტამინს ანადგურებს, – თქვა სპეციალისტმა.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს