გავაცხელოთ გაყინული ბლინები სწორად. 4 მეთოდი

808

ბლინები გემრიელი შიგთავსით – კარგი ვარიანტია როგორც გემრიელი საუზმისთვის, ასევე სწრაფი სადილისთვის. კარგი იქნება, თუ გექნებათ რამდენიმე ცალი ბლინი საყინულეში, რადგან არ დაგჭირდებათ დიდხანს ფიქრი იმაზე, თუ რით წაიხემსოთ გემრიელად. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში გიამბობთ, როგორ უნდა გააცხელოთ გაყინული ბლინები სწორად.

ეს შეიძლება გაკეთდეს 4 საკმაოდ მარტივი, მაგრამ ძალიან ეფექტური მეთოდის გამოყენებით. მათი წყალობით შეძლებთ ბლინების ისე გაცხელებას, რომ არ დაიწვას და მათი შიგთავსი კარგად გაცხელდეს და არ გამოჟონოს.

როგორ გავაცხელოთ გაყინული ბლინები: 4 უტყუარი მეთოდი

ღუმელში

ეს მეთოდი მოითხოვს მინიმალურ ჩართულობას. ბლინები ამოიღეთ საყინულიდან და ჩადეთ მაცივარში გასალღობად. შემდეგ საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და გადაიტანეთ ბლინები. დააფარეთ ბლინებს ფოლგა. ფორმა შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთით. სხვათა შორის, ტკბილი შიგთავსის მქონე ბლინების (მაგალითად, ალუბლით, ხილით ან ხაჭოთი) შემთხვევაში, შეგიძლიათ დაამატოთ შემავსებელი. ათქვიფეთ კვერცხი და არაჟანი, შაქართან და ვანილთან ერთად. მიღებული მასა დაასხით ტკბილ ბლინებს და მხოლოდ ამის შემდეგ შედგით ღუმელში.

ტაფაზე

გააცხელეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე. გაადნეთ ცოტაოდენი მაღალი ხარისხის კარაქი, რომელიც არ იწვება. წინასწარ გამღვალი ბლინები შეწვით ერთ მხარეს 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადააბრუნეთ და დააფარეთ თავსახური. შეწვით ბლინები კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

მრავალფუნქციურ ქვაბში

მრავალფუნქციური ქვაბის თასში მოათავსეთ დარბილებული კარაქის ნაჭერი. მასში მოათავსეთ გაყინული ბლინები. დახურეთ ქვაბი. დააყენეთ „გამოცხობის“ რეჟიმი. გააცხელეთ ბლინები 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გადააბრუნეთ. დაელოდეთ კიდევ 5 წუთს, სანამ ბლინები გაცხელდება. გამორთეთ მულტიფუნქციური ქვაბი.

მიკროტალღურ ღუმელში

მიკროტალღურ ღუმელში ბლინების გაცხელება დაწყებითი სკოლის მოსწავლესაც კი შეუძლია. მოათავსეთ ისინი თეფშზე ერთ ფენად. ბლინები მოათავსეთ მიკროტალღურ ღუმელში 3 წუთის განმავლობაში. დააყენეთ „გალღობის“ რეჟიმი. შემდეგ წაუსვით ბლინებს გამდნარი კარაქი და ისევ შედგით მიკროტალღურ ღუმელში. მხოლოდ ამჯერად დააყენეთ საკვების გაცხელების ნორმალური რეჟიმი. 2-3 წუთის შემდეგ ბლინები გამოიღეთ.

ღირს თუ არა ასეთი პროდუქტების გალღობა, სანამ დაიწყებთ მომზადებას? ამის გაკეთება სასურველია, რადგან ამის შემდეგ შიგთავსი უფრო სწრაფად გაცხელდება. ამიტომ 10 წუთზე ნაკლებ დროში გექნებათ საშუალება, რომ მიირთვათ გემრიელი ბლინები.