რეაბილიტაციის ექიმი სერგეი აგაპკინი: ნიგოზი შეიცავს უამრავ ცხიმოვან მჟავას და ამავდროულად ხელს უწყობს ქოლესტერინის შემცირებას.
ექიმმა აგაპკინმა თქვა, რომ ნიგოზი მიეკუთვნება იმ პროდუქტებს, რომლებიც სისხლში მავნე ცხიმების, მათ შორის „ცუდი“ ქოლესტერინის შემცირებას უწყობს ხელს. ამ ტიპის ქოლესტერინი, როდესაც გროვდება, ხელს უწყობს ათეროსკლეროზის განვითარებას – სისხლძარღვთა პათოლოგიის, რომელიც გავლენას ახდენს ინფარტქისა და ინსულტისადმი მიდრეკილებაზე.
ნიგოზს ჯანსაღ პროდუქტად აქცევს უჯერი ცხიმოვანი მჟავეების მაღალი შემცველობა: კერძოდ, ლინოლენური და ალფა-ლინოლენური მჟავეების, რომლებიც ძალიან დადებითად მოქმედებს სისხლძარღვთა ქსოვილისა და გულის მდგომარეობაზე. გარდა ამისა, ნიგოზი მდიდარია უჯრედისით, რაც ასევე ხელს უშლის ქოლესტერინის გარკვეული რაოდენობის შეწოვას სისხლში.
„ცხიმიანი ნიგოზი არ ზრდის ქოლესტერინს, არამედ ხელს უწყობს მისი დონის შემცირებას“, – თქვა სერგეი აგაპკინმა.
სასარგებლოა ყოველდღე ერთი მუჭა ნიგვზის ჭამა – დაახლოებით 30-40 გრამის. ასევე, ნიგვზის ჭამა ხელს უწყობს მაღალი წნევის შემცირებას.
მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.