რეკომენდაციები, როგორ მოვამზადოთ ძველი კარტოფილი

917

კარტოფილი მსოფლიოში ერთ-ერთი ყველაზე პოპულარული ბოსტნეულია, რომლისგანაც უამრავ სხვადასხვა კერძს ამზადებენ. მაგალითად, ამერიკაში ამ ძირხვენა ბოსტნეულს ყველაზე ხშირად წვავენ. იტალიაში კარტოფილისგან ამზადებენ ნაზ ნიოკის, ხოლო უკრაინაში – შესანიშნავ გალუშკებს. მაგრამ შესაძლებელია თუ არა დაძველებული ბოსტნეულის ლამაზ კერძად გადაქცევა? აუცილებლად. მაგრამ ამისთვის უნდა იცოდეთ, როგორ უნდა მოხარშოთ სწორად ძველი კარტოფილი.

თუ ძირხვენა ბოსტნეული დაძველდა, დაიმახსოვრეთ, რომ იგი უნდა მოხარშოთ სპეციალური ინგრედიენტების გამოყენებით. მხოლოდ ერთი დამატებითი პროდუქტი კარტოფილის მომზადებისას (და ეს არ არის მარილი) დაგეხმარებათ კერძის გემოს გაუმჯობესებაში და კარგ გარნირად გადაქცევაში.

როგორ მოვამზადოთ ძველი კარტოფილი: ძირითადი რჩევები

გამოიყენეთ შაქარი

დაძველებული ძირხვენა ბოსტნეულის გემოს მოსაშორებლად, უნდა გამოიყენოთ ჩვეულებრივი თეთრი შაქარი. 1 ჩ.კ. ეს პროდუქტი დაგეხმარებათ მოამზადოთ საოცარი ბოსტნეულის გარნირი. პირველ რიგში, კარგად გარეცხეთ კარტოფილი, რომელიც უკვე დანაოჭებულია. დაასხით ცივი წყალი და დააყოვნეთ 1 საათი ოთახის ტემპერატურაზე. ამ მცირე პროცედურის წყალობით, კარტოფილი უფრო ელასტიური გახდება.

შემდეგ, კარტოფილი გათალეთ და დაჭერით ნაჭრებად. კარტოფილი მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით წყალი. ქვაბი დადგით ცეცხლზე. მისი შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე და დაუმატეთ 1 ჩ.კ. შაქარი, 0,5 ჩ.კ. ლიმონის წვენი და მარილი გემოვნებით. ფრთხილად აურიეთ და მოხარშეთ კარტოფილი ზომიერ ცეცხლზე.

პატარა ნიუანსები

  • კარტოფილი ნაჭრებად. თუ პიურეს გაკეთება არ გსურთ, შეარჩიეთ ბოსტნეული, რომელიც ნაკლებ სახამებელს შეიცავს. ის მომზადების პროცესში არ იშლება და ფორმას შესანიშნავად ინარჩუნებს. უმჯობესია აიღოთ ერთი ზომის კარტოფილები. ამ შემთხვევაში კარტოფილი ერთდროულად მოიხარშება. დაჭრილ კარტოფილს დაასხით ცივი წყალი და არა მდუღარე წყალი. თუ ცხელ წყალს გამოიყენებთ, ბოსტნეული სახამებლით დაიფარება, მაგრამ ეს დაუშვებელია.
  • კარტოფილის პიურე. პიურეს გასაკეთებლად აირჩიეთ ისეთი ჯიშები, რომლებიც შეიცავს ბევრ სახამებელს. ასეთი კარტოფილი კარგად იხარშება. მზა კარტოფილი დაჭყლიტეთ სპეციალური კარტოფილის საჭყლეტის გამოყენებით. ამ მიზნით არ გამოიყენოთ ბლენდერი, წინააღმდეგ შემთხვევაში გარნირი უსიამოვნო წებოვან მასად გადაიქცევა.

გაფცქვნის შემდეგ კარტოფილი დიდხანს არ შეინახოთ წყალში, რადგან მან შეიძლება დაკარგოს გემოვნური თვისებები. არ დაგავიწყდეთ შაქრისა და ლიმონის წვენის გამოყენება დაძველებული ძირხვენა ბოსტნეულის მომზადებისას, ისევე როგორც მისი მომზადების ყველა ზემოაღნიშნული ნიუანსი. ამის შედეგად, დანაოჭებული ძველი კარტოფილისგანაც კი შეძლებთ ზღაპრულად გემრიელი გარნირის მომზადებას.