ექიმი პროვოროტოვა. მწვანე ბანანი ნაწლავებზე მოქმედებს როგორც პრებიოტიკი

463

ექიმი მარგარიტა პროვოროტოვა: მწვანე, ოდნავ მოუმწიფებელი ბანანი, რიგი მაჩვენებლების მიხედვით, უფრო ჯანსაღია ორგანიზმისთვის, ვიდრე ძალიან მწიფე.

ექიმ პროვოროტოვას თქმით, ბევრს ეშინია მწვანე კანის მქონე ბანანის ჭამა, მაგრამ მათ ჭამას ორგანიზმისთვის ბევრი სარგებელი მოაქვს. ექსპერტმა აღნიშნა, რომ მწვანე ბანანი ნაწლავებზე მოქმედებს როგორც პრებიოტიკები, ანუ ასტიმულირებს სასარგებლო ბაქტერიული ფლორის განვითარებას ნაწლავის ტრაქტში, რაც თავის მხრივ ხელს უწყობს იმუნური სისტემის გაძლიერებას.

„მწვანე ბანანი არსებითად არის პრებიოტიკები, რომლებიც ხელს უწყობენ ნაწლავებში სასარგებლო მიკროფლორის ნორმალიზებას. ისინი შეიცავს ჯანსაღ, მოუნელებელ (მდგრად) სახამებელს და პექტინს (უჯრედისს) უფრო მეტი რაოდენობით, ვიდრე მწიფე ხილი“, – განმარტა პროვოროტოვამ.

კვლევებმა აჩვენა, რომ მწვანე ბანანში შემავალი რეზისტენტული სახამებელი, რომელიც დაუშლელად გადის საჭმლის მომნელებელ ტრაქტში, ღრუბლის მსგავსად აგროვებს პოტენციურად ტოქსიკურ ნივთიერებებს და მათთან ერთად გამოიდევნება ბუნებრივი გზით. მეცნიერები ამბობენ, რომ ამ თვისების წყალობით ის აუმჯობესებს ორგანიზმის დაცვას კიბოს გარკვეული ტიპებისგან.

გარდა ამისა, მწვანე ბანები ნაკლებად ტკბილი და კალორიულია მწიფე ხილთან შედარებით, ხოლო მათი გლიკემიური დატვირთვა ორგანიზმზე უფრო დაბალია – ეს მათ ბევრად უფრო სასარგებლოს ხდის მათთვის, ვინც თვალ-ყურს ადევნებს წონას და სისხლში შაქრის დონეს. უკუჩვენებების არ არსებობის შემთხვევაში, ექიმი ადამიანებს ურჩევს დღეში ერთი მწვანე ბანანის მირთმევას.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.