ექიმმა სოლომატინამ დაასახელა მოცვის სასარგებლო და მავნე თვისებები

297

ექიმ-დიეტოლოგი ელენა სოლომატინა: მოცვი ხელს უწყობს ქოლესტერინის შემცირებას, მაგრამ ის აღიზიანებს კუჭს და შეიძლება გამოიწვიოს ალერგიული რეაქციები.

ექიმმა სოლომატინამ ისაუბრა, თუ როგორ მოქმედებს ორგანიზმზე მოცვის მოხმარება. ექიმმა განაცხადა, რომ ეს კენკრა შეიცავს ბევრ მნიშვნელოვან ვიტამინს, მათ შორის B კომპლექსს, ასევე A და E ვიტამინებს. გარდა ამისა, მოცვი არის უამრავი მიკროელემენტის წყარო, მათ შორის როგორიცაა კალციუმი, რკინა, მაგნიუმი, კალიუმი და თუთია. ამ მდიდარი შემადგენლობის წყალობით, მოცვი ხელს უწყობს იმუნური სისტემის მუშაობის გაუმჯობესებას.

გარდა ამისა, კენკრა შეიცავს უამრავ საკვებ ბოჭკოს, როგორც უხსნადს, ასევე ხსნადს. ამ თვისების წყალობით, მოცვი დადებითად მოქმედებს სისხლძარღვებზე, ხელს უწყობს ჭარბი ქოლესტერინის გაწმენდას (და ამავდროულად იცავს გულის პრობლემებისგან).

„მოცვი ამცირებს ქოლესტერინის კონცენტრაციას სისხლში, ასევე ამცირებს გულ-სისხლძარღვთა პათოლოგიების განვითარების რისკს: მიოკარდიუმის ინფარქტი, გულის იშემიური დაავადება და ტვინის ქრონიკული იშემია“, – განაცხადა ელენა სოლომატინამ.

ექიმმა მოცვის მავნე თვისებებიც დაასახელა. ექსპერტის აზრით, ყველა ადამიანის კუჭი ვერ იტანს კონცენტრირებულ მჟავე კენკრას: ის აღიზიანებს მის ნაზ ქსოვილს. თუ გაქვთ წყლული, გასტრიტი ან კუჭ-ნაწლავის სხვა ქრონიკული დაავადებები, მოცვზე უარი უნდა თქვათ.

გარდა ამისა, ორგანიზმი შეიძლება ინდივიდუალურად ვერ იტანდეს მოცვს და მისი მიღების შემდეგ შესაძლებელია ალერგიული რეაქციები.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.