განვსაზღვროთ ყავის ხარისხი. ხრიკი

315

დღეს, მაღაზიის თაროებზე მყიდველს შეუძლია ნახოს როგორც კარგი, ასევე დაბალი ხარისხის დაფქული ყავა. მათი გარჩევა საკმაოდ რთულია, მაგრამ მაინც შესაძლებელი. ვივიენის დღევანდელ სტატიაში გიამბობთ, როგორ უნდა ამოიცნოთ ხარისხიანი ყავა.

გაფრთხილებთ, რომ პირდაპირ მაღაზიაში ვერ შეძლებთ იმის შემოწმებას, კარგია პროდუქტი თუ არა, თუმცა არც ლაბორატორიაში დაგჭირდებათ წასვლა ყავის ანალიზისთვის. ჩაატარეთ მარტივი ექსპერიმენტი სახლის პირობებში. მისი წყალობით თქვენ შეძლებთ გაიგოთ როგორი ყავა უნდა შეიძინოთ.

როგორ განვსაზღვროთ ყავის ხარისხი. ეფექტური მეთოდები

ხრიკი ქაღალდის ფურცლით

პირველი ხრიკი, რომელიც დაგეხმარებათ შეამოწმოთ, არის თუ არა თქვენს მიერ შეძენილი ყავა მაღალი ხარისხის, საჭიროებს ქაღალდის გამოყენებას. ამ მიზნით იდეალურია A4-ის სუფთა ფურცელი ან ბლოკნოტის ფურცელი. ხრიკის პრინციპი ელემენტარულია. დაფქული ყავა დაყარეთ ფურცელზე და ყურადღებით დაათვალიერეთ. უცხო კრისტალების და საეჭვო ჩანართების არსებობა მიუთითებს იმაზე, რომ არაკეთილსინდისიერმა მწარმოებელმა შესაძლოა გამოიყენა სხვადასხვა დანამატები (მაგალითად, ვარდკაჭაჭა) თვითღირებულების შესამცირებლად.

მნიშვნელოვანია! ასეთი შემოწმების დროს გულდასმით უნდა შეისწავლოთ მარცვლების ფერიც, რომელიც ერთნაირი უნდა იყოს. არაერთგვაროვანი ფერი მიუთითებს იმაზე, რომ დარღვეულია ყავის მოხალვის ტექნოლოგია.

ცივი წყლის ხრიკი

მეორე ხრიკის გამოსაყენებლად დაგჭირდებათ ცივი წყლით სავსე ჭიქა. ჩაყარეთ 1 ჩ.კ. დაფქული ყავა და დაელოდეთ 10 წუთს. ამ დროის განმავლობაში წყალმა უნდა შეიძინოს ღია ყავისფერი ფერი. ძალიან გამუქდა? ეს მიუთითებს, რომ პროდუქტში დამატებულია საღებავი. თუ ჭიქის ძირში ნალექი წარმოიქმნა, ეს ნიშნავს, რომ ყავა ყალბია და არა ნატურალური ყავა. ხარისხიანი პროდუქტი უნდა დარჩეს წყლის ზედაპირზე.

ამ მეთოდების წყალობით, ერთი ჭიქა წყლისა და ფურცლის საშუალებით, შეძლებთ გაიგოთ, კარგია თუ არა ყავა. ცდებისა და შეცდომების ამ გზით, შეძლებთ იპოვოთ ნამდვილად მაღალი ხარისხის პროდუქტი. თუმცა, გახსოვდეთ, რომ მაღაზიაშიც ფხიზლად უნდა იყოთ, რათა შეამციროთ ფულის ფუჭად დახარჯვის ალბათობა. ყიდვის წინ გირჩევთ შეამოწმოთ დაფქული ყავის შეფუთვის მდგომარეობა. ის უნდა იყოს დაუზიანებელი და ჰერმეტულად დალუქული. გაითვალისწინეთ ეს ნიუანსები, დაიმახსოვრეთ ხარისხის შემოწმების მეთოდები და ნატურალური და გემრიელი ყავის პოვნა თქვენთვის აღარ იქნება ნამდვილი გამოწვევა.