ხორცისა და კარტოფილის იდეალური კომბინაცია – არასოდეს შეწყვეტთ მის მომზადებას

965

ეს კერძი საფრანგეთიდანაა. მას არაჩვეულებრივი გემო აქვს და როდესაც იცით, რომ ის უნდა მიირთვათ, შიმშილი სასიამოვნო შეგრძნებად გადაიქცევა.

ფრანგებს ნამდვილად მადლობას გადაუხდით ამ კერძისთვის. ერთი ნაჭერის მირთმევაც კი საკმარისია, რომ ამაში დარწმუნდეთ. ეს კერძი მთელი ოჯახისთვის იდიალური ვახშამი იქნება.

მასალები:

  • 500 გრ ძროხის ხორცი
  • 500 გ მოხარშული კარტოფილი
  • 3 საშუალო ზომის ბოლქვები
  • 1 ს.კ. ფქვილი
  • 3 ს.კ. გამდნარი კარაქი
  • 200 გ ხორცის ბულიონი
  • ოხრახუში
  • მარილი, წიწაკა

მომზადება:
1. წვრილად დაჭერით ხახვი და დაამატეთ კარაქი მანამ, სანამ ყავისფერი არ გახდება. დაამატეთ ფქვილი და რამდენიმე წუთის განმავლობაში ცეცხლზე დადგით.

2. ჩაასხით ხორცის ბულიონი, დაამატეთ ფქვილი და 5 წუთის განმავლობაში დადგით დაბალ ცეცხლზე.

3. დაჭერით ხორცი პატარა კუბურებად, მოაყარეთ წიწაკა და დაყარეთ ტაფაზე. შემდეგ კი სანელებლები დაუმატეთ. დატოვეთ 20 წუთი.

4. გამოსაცხობი ტაფის ძირი დაფარეთ კარტოფილის სქელი ფენით.

5. დაუმატეთ ყველა მომზადებული ინგრედიენტი და შედგით გამოსაცხობათ 10 წუთით.

შეგიძლიათ ზედა ფენა ყველით დაფაროთ. ეს ინგრედიენტი განსაკუთრებულ ევროპულ გემოს ანიჭებს. გაუზიარეთ ეს კერძი მეგობრებს.

ჩვენთვის მნიშვნელოვანია, რომ თქვენ დაუჭირეთ მხარი ჩვენს პროექტს. მოიწონეთ და გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს