ონკოლოგმა მაქსიმ ასტრახანცევმა განაცხადა, რომ დღესასწაულებზე სუფრასთან მიღებულმა ზოგიერთმა საკვებმა შეიძლება გავლენა მოახდინოს ავთვისებიანი დაავადებების განვითარებაზე.
ონკოლოგმა ასტრახანცევმა დღესასწაულებზე მიღებული ალკოჰოლი და ძეხვეული კანცეროგენების წყაროდ დაასახელა.
„ალკოჰოლი არის მთავარი „სადღესასწაულო“ კანცეროგენი”, – განაცხადა ექიმმა ერთ-ერთ ინტერვიუში.
სპეციალისტი გვირჩევს, რომ საახალწლო სუფრაზე სიმბოლური ჭიქა ალკოჰოლით შემოვიფარგლოთ. ონკოლოგმა ასტრახანცევმა განაცხადა, რომ ალკოჰოლის უკონტროლო მოხმარება არის კანცეროგენული ფაქტორი: მისი ბოროტად გამოყენება ასოცირდება ყელის კიბოს, საყლაპავის კიბოს, ღვიძლის კიბოს და ძუძუს კიბოს მიმართ მიდრეკილებასთან.
გარდა ამისა, ონკოლოგი დღესასწაულებზე კანცეროგენების წყაროდ ძეხვეულს ან მზა დამუშავებული ხორცის ნაჭრებს მიიჩნევს. ექიმის თქმით, ასეთი პროდუქტები შეიცავს ხელოვნურ კომპონენტებს კონსერვანტებისა და არომატიზატორების სახით, რომელთა გამოყენება სერიოზულად ზრდის კოლორექტული კიბოს (მსხვილი ნაწლავის და სწორი ნაწლავის კიბო) რისკს.
„კიბოს განვითარების რისკის შესამცირებლად რეკომენდირებულია ძეხვეულის ჩანაცვლება ბუნებრივი ხორცით, რომელსაც არ გაუვლია ტექნოლოგიური დამუშავება“, – განაცხადა ონკოლოგმა მაქსიმ ასტრახანცევმა.
გარდა ამისა, ის გვირჩევს თავი შეიკავოთ შპროტისა და ინდუსტრიულად წარმოებული ტკბილეულის ჭამისგან. ასეთი პროდუქტები შეიძლება წარმოადგენდეს არასასურველი დანამატების წყაროს, რომლებიც ორგანიზმზე მოქმედებს როგორც კანცეროგენები.
მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.