ბიოქიმიკოსი კულეშოვა: ონკანის წყალი არ უნდა გამოიყენოთ საჭმლის მოსამზადებლად, ქლორის გამო

481

ბიოქიმიკოს მარია კულეშოვას აზრით, ქლორით გაჯერებული ონკანის წყალი არ არის შესაფერისი სუპებისა და სხვა კერძების მოსამზადებლად.

ბიოქიმიკოსმა კულეშოვამ ერთ-ერთ ინტერვიუში აღნიშნა, რომ ონკანის წყალში დამატებული ქლორი, მართალია დეზინფექციას უკეთებს მას, მაგრამ ამავდროულად შეიძლება მავნე იყოს ადამიანებისთვის.

„წყლის გამწმენდ სადგურზე ქლორს წყალს ისე უმატებენ, რომ ყველა მილში გასვლის შემდეგ ის მაინც რჩება წყალში“, – ამბობს ექსპერტი.

კულეშოვას აზრით, ონკანის წყალი არ უნდა იქნას გამოყენებული საჭმლის მომზადებისთვის, მასში შემავალი ქლორის გამო. ბიოქიმიკოსმა განაცხადა, რომ ადუღებისას ქლორი წყლიდან ორთქლდება, მაგრამ ყოველთვის არსებობს რისკი, რომ ის დაიწყებს წყალში გახსნილ სხვა ნივთიერებებთან ურთიერთქმედებას და შედეგად მიღებული ნაერთები ორგანიზმისთვის საზიანო იქნება.

სპეციალისტმა განაცხადა, რომ დასალევად ან მომზადებისთვის მხოლოდ გაფილტრული ან მაღაზიაში შეძენილი ჩამოსხმული წყალი უნდა იქნას გამოყენებული.

მნიშვნელოვანია! ინფორმაცია მოწოდებულია საცნობარო მიზნებისთვის. უკუჩვენებებისა და გვერდითი მოვლენების შესახებ ჰკითხეთ სპეციალისტს და არავითარ შემთხვევაში არ ჩაიტაროთ თვითმკურნალობა. დაავადების პირველი ნიშნების გამოვლენისას მიმართეთ ექიმს.