ყურძნის მოვლა შემოდგომაზე: მომზადება ცივი ამინდისთვის

344

ზამთრისთვის ყურძნის მომზადება აუცილებელი ნაბიჯია, თუ გსურთ, რომ მომავალ წელს გემრიელი ყურძენი მიირთვათ. ვაზის დროული გასხვლა და გადამუშავება ძალიან კარგი მოსავლის გარანტიაა, რომლის სიუხვე ყველა მეზობელს შეშურდება. ამის გამო შემოდგომაზე ყურძენს ესაჭიროება სათუთი მოვლა.

მისი ყველა ნიუანსის გათვალისწინებით, თქვენ უზრუნველყოფთ მცენარის ნორმალურ განვითარებას. ამის წყალობით მას არ შეაშინებს ზამთრის სიცივე და ასევე სხვადასხვა დაავადებები. რა უნდა გაკეთდეს ყურძნის უზარმაზარი მტევნების მისაღებად?

როგორ უნდა მოვუაროთ ყურძენს შემოდგომაზე?

გასხვლის წესები

ზამთრისთვის ყურძნის მოსამზადებლად საჭიროა მისი დროული გასხვლა. ამ პროცედურის დაწყება აუცილებელია 14 დღის შემდეგ, როდესაც ყველა ფოთოლი ჩამოცვივდება. ეს არის იდეალური პერიოდი, რომელიც დაგეხმარებათ შესანიშნავი შედეგის მიღებაში.

არ არის საჭირო მცენარის შეცოდება და მხოლოდ ზედა ნაწილების დამოკლება და გამხმარი ვაზის მოცილება. ტოტები მოაჭერით მანამდე, სანამ ღია მწვანე ფერის ჭრილი არ გამოჩნდება. ასევე დააკვირდით ტოტის სიგრძეს ცოცხალი კვირტის ზემოთ. ის უნდა იყოს მინიმუმ 1 სმ. შედეგად მტევნები ყველა საჭირო ელემენტს მიიღებს, ამიტომ ყურძენი ნაყოფს კარგად გამოიღებს.

ვაზის დამუშავების ნიუანსები

შემოდგომაზე საჭიროა არა მხოლოდ მცენარის სწორად გასხვლა, არამედ მისი გამოკვებაც. მთავარია არ ავნოთ ყურძენს ზედმეტი სასუქით. შემოდგომაზე სასუქის შეტანისას ზომიერების დაცვით, თქვენ დაიცავთ ყურძნის ფესვებს გაყინვისგან და ასევე გაზრდით მის იმუნიტეტს.

ყურძნის სასუქად უმჯობესია გამოიყენოთ ორგანული ნივთიერებები. სასუქი სათანადოდ უნდა შეიტანოთ ნიადაგში. გამოცდილი მევენახეები თხრიან ორმოს, ბუჩქიდან ნახევარი მეტრის მოშორებით, ავსებენ სასუქით და მიწას აყრიან. ეს კვება საკმარისია 3 წლის განმავლობაში. სასუქის გამოყენებისას უნდა გახსოვდეთ რამდენიმე წესი:

  • ყურძნის გამოკვება შეგიძლიათ მხოლოდ მიძინების პერიოდში და არა გასხვლისთანავე (წვენი არ უნდა მოძრაობდეს ვაზის გასწვრივ);
  • სასუქი უნდა შევიტანოთ მხოლოდ ტენიან ნიადაგში;
  • ვაზის კვების არე უნდა იყოს დიდი.

შემოდგომაზე ამ მცენარის სათანადო მოვლის შემთხვევაში, აღარ მოგიწევთ მასზე ფიქრი ყინვების დროს.