მოვამზადოთ წიწიბურა: სამი მეთოდი

610

გემრიელი წიწიბურას ფაფის მომზადება – ნამდვილი გამოწვევაა ბევრი დამწყები დიასახლისისთვის. ყველას არ შეუძლია სურნელოვანი და ფანტია ფაფის მომზადება. იმის უზრუნველსაყოფად, რომ მაგიდაზე ყოველთვის გქონდეთ იდეალური გარნინი, ვივიენის დღევანდელ სტატიაში წიწიბურას ფაფის მომზადების 3 მეთოდს გაგიზიარებთ.

ასეთი ფაფის მომზადება შეგიძლიათ არა მხოლოდ ქვაბში. ამ მიზნისთვის ასევე შესაფერისია ელექტრო ქვაბი და მიკროტალღური ღუმელი. მათი დახმარებით შეგიძლიათ მოამზადოთ უგემრიელესი ფაფა, რომელსაც ბავშვებიც კი სიამოვნებით მიირთმევენ.

როგორ მოვამზადოთ წიწიბურა სწორად: 3 საუკეთესო მეთოდი

ქვაბში

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 1ჭიქა წიწიბურა;
  • 2 ჭიქა წყალი;
  • 50 გრამი კარაქი;
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი.

მომზადების წესი:

  • მარცვლეულს კარგად ვრეცხავთ გამდინარე წყლის ქვეშ, ვაშორებთ მთელ ნაგავს და უხარისხო მარცვლებს.
  • ქვაბში ვასხამთ წყალს და მიგვყავს ადუღებამდე. ქვაბში ვყრით გარეცხილ წიწიბურას. ადუღების შემდეგ ვამატებთ მარილს და ვამცირებთ ცეცხლს მინიმუმამდე.
  • ვხარშავთ წიწიბურას 10-15 წუთის განმავლობაში, მორევის გარეშე. შემდეგ გაზქურა უნდა გამოვრთოთ. წიწიბურას დაუმატეთ კარაქი და კარგად აურიეთ.
  • ქვაბს ვაფარებთ თავსახურს. ვფუთავთ პირსახოცში და ვაჩერებთ 15 წუთის განმავლობაში. არომატული ფაფა მზად არის!

მიკროტალღურ ღუმელში

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა წიწიბურა;
  • 2 ჭიქა წყალი;
  • 30 გრამი კარაქი;
  • მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

  • წიწიბურას ვარჩევთ, კარგად ვრეცხავთ და ვაშორებთ აბსოლუტურად ყველაფერ ზედმეტს. ვათავსებთ წიწიბურას ღრმა კერამიკულ ან მინის ჭურჭელში.
  • წიწიბურას ვასხამთ წყალს, ვამატებთ მარილს და ჭურჭელს ვათავსებთ მიკროტალღურ ღუმელში. ვაფარებთ ასეთი ღუმელისთვის განკუთვნილ სპეციალურ თავსახურს. ვამზადებთ წიწიბურას 5 წუთის განმავლობაში. სიმძლავრე უნდა იყოს 1000 ვტ.
  • წყლის ადუღების შემდეგ სიმძლავრეს 600 ვტ-მდე ვამცირებთ. ფაფას ვამზადებთ 10 წუთის განმავლობაში. ამის შემდეგ წიწიბურას კიდევ 5 წუთის განმავლობაში ვაჩერებთ მიკროტალღურ ღუმელში და შემდეგ ვიღებთ.
    ფაფას ვამატებთ კარაქს, კარგად ვურევთ და გარნირი მზად არის.

მნიშვნელოვანია! მიკროტალღურ ღუმელში წიწიბურას ფაფის მომზადებისას არ გამოიყენოთ თიხის და ალუმინის ჭურჭელი. ასევე აკრძალულია ამ მიზნით მოოქროვილი ნიმუშების მქონე ჭურჭლის გამოყენება.

ელექტრო ქვაბში

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 1 ჭიქა წიწიბურა;
  • 2 ჭიქა წყალი;
  • 1 ს.კ. კარაქი;
  • მარილი გემოვნებით.

მომზადების წესი:

  • მარცვლეულს კარგად ვრეცხავთ გამდინარე წყლის ქვეშ. ვარჩევთ. წიწიბურა გადაგვაქვს ელექტრო ქვაბის თასში. ვასხამთ ოთახის ტემპერატურის წყალს.
  • ვამატებთ მარილს და კარაქს და ვხურავთ ელექტრო ქვაბის თავსახურს. ვუთითებთ რეჟიმს „ფაფა”. ვამზადებთ წიწიბურას 30 წუთის განმავლობაში.
  • მომზადების შემდეგ, წიწიბურას სურვილისებრ, ვაყრით დაჭრილ მწვანილს. მზადაა!